Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Belang ING in NN onder 15 procent

Belang ING in NN onder 15 procent
28 jan 2016 om 08:30

ING Groep heeft het belang in NN Group verder verlaagd, door de resterende pluk achtergestelde obligaties van een groep Aziatische kerninvesteerders om te wisselen voor aandelen NN en contanten. Dit maakten de bank en de verzekeraar donderdag voorbeurs bekend.

 

Het belang van ING in NN daalt door de transactie van 16,2 naar 14,1 procent. De transactie zal naar verwachting op 2 februari plaatsvinden.

 

Het gaat om de derde en laatste tranche van een achtergestelde lening van in totaal 1,125 miljard euro, die in 2014 in obligaties werd uitgegeven aan drie Aziatische institutionele beleggers, voorafgaand aan de beursgang van NN.

 

Van de laatste tranche van 337,5 miljoen euro wordt 208 miljoen euro omgeruild in 6,9 miljoen aandelen NN, tegen een prijs van 30,34 euro per aandeel, wat een korting biedt van 3 procent op de slotkoers van 22 januari.

 

Een deel van het bedrag, 129,5 miljoen euro, zal worden voldaan in contanten aan RRJ Capital, één van de drie investeerders. De andere twee investeerders zijn Temasek en SeaTown.

 

De eerste tranche werd omgeruild in aandelen bij de beursgang van NN, voor 19,70 euro per aandeel. De tweede tranche werd op 15 juni 2015 omgeruild voor 24,78 euro per aandeel.

 

Na de transactie, die het belang van ING beneden 15 procent brengt, wordt de benoeming van Dick Harryvan en Robert Jenkins als commissarissen bij NN van kracht. De twee werden op 6 oktober benoemd door de aandeelhoudersvergadering van de verzekeraar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.