Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Ahold naar 19,40 euro

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Ahold naar 19,40 euro
28 jan 2016 om 09:25

UBS heeft donderdag het koersdoel voor Ahold verhoog van 18,50 naar 19,40 euro en dat voor fusiepartner Delhaize van 81,00 naar 91,00 euro met voor beide grootgrutters een ongewijzigd Neutraal advies.

 

Volgens de analisten van UBS zal de combinatie van Ahold en Delhaize op termijn waarde creëren. Vooralsnog is de Zwitserse zakenbank evenwel voorzichtig vanwege de risico’s die de fusie de komende tijd met zich meebrengt en de uitdaging om de beoogde synergievoordelen te realiseren. Daarbij menen de analisten dat het nieuwe fusiebedrijf op last van de toezichthouders mogelijk meer winkels moet afstoten dan waarop de markt nu rekent. Als dit echter eenmaal achter de rug is en de twee teams worden samengevoegd en de synergievoordelen blijken hoger uit te pakken, dan zal het optimisme terugkeren, zo voorziet UBS.

 

Op een groen Damrak koerste Ahold donderdag 0,7 procent hoger op 20,38 euro. Het aandeel Delhaize won in Brussel 0,6 procent op 93,82 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.