Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: verlies op Damrak

Beursupdate: verlies op Damrak
28 jan 2016 om 12:30

De Amsterdamse beurs doet het donderdag rustig aan. Aan het einde van de ochtendhandel noteerde de AEX index 0,6 procent lager op 421,83 punten, terwijl ook de omringende beurzen verliezen lieten zien.

 

Beleggers konden vanochtend reageren op het rentebesluit van de Federal Reserve van woensdagavond. De Fed liet de rente, conform verwachting, ongemoeid.

 

Al met al kreeg de markt een bericht van de Fed dat “zorg uitsprak” en dat creëerde wat onzekerheid op de aandelenmarkt, zo stelde portfoliomanager Ben Emons van het Amerikaanse Leader Capital.

 

Olie werd donderdag duurder. Maart-futures op een vat West Texas Intermediate stegen 0,9 procent naar 32,60 dollar en een vat Brent werd 1,8 procent duurder op 33,68 dollar.

 

De euro/dollar werd eveneens hoger verhandeld, op 1,0909. In januari bleek zowel het economisch vertrouwen als het consumentenvertrouwen verslechterd.

 

Stijgers en dalers

In de AEX hielden stijgers en dalers elkaar redelijk in evenwicht. Koplopers waren indexzwaargewicht Royal Dutch Shell met een koerswinst van 1,8 procent en ArcelorMittal met 5,0 procent. Vanmiddag is de vergadering bij BG Group over de fusie met de Brits-Nederlandse oliereus. Woensdag gingen de aandeelhouders van Shell, conform verwachting, akkoord met de transactie. De koers van ArcelorMittal kwam in beweging vanwege mogelijke importheffingen op staal uit China en Rusland.

 

Een van de grootste dalers in de AEX was ING Groep met een verlies van 2,6 procent. Altice leverde zelfs 3,1 procent in.

 

In de AMX lagen de oliedienstverleners er goed bij. SBM Offshore werd 2,2 procent duurder en Fugro zelfs 3,6 procent. Ook Eurocommercial Properties deed het goed met een koerswinst van 2,5 procent. Woensdag nabeurs kondigde het vastgoedfonds de aankoop van een winkelcentrum in het Italiaanse Perugia aan.

 

Met een koersverlies van 3,9 procent was Air France-KLM de grootste daler.

 

Onder de kleinere fondsen steeg Docdata 14,0 procent en werd Value8 2,0 procent meer waard. Pennystock Macintosh Retail Group steeg 33,3 procent naar een koers van 0,04 euro. Zowel DPA Group als Wessanen werd ruim een procent goedkoper.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.