Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eli Lilly verlaagt outlook ondanks hogere medicijnverkoop

Eli Lilly verlaagt outlook ondanks hogere medicijnverkoop
28 jan 2016 om 13:29

Eli Lilly & Co heeft in het vierde kwartaal een omzetstijging van 5 procent geboekt, omdat de verkoopvolumes van diverse medicijnen stegen. Wel verlaagt de concurrent van Galapagos de winstoutlook voor 2016.

 

"De resultaten van Lilly in 2015 versterken het vertrouwen in de toekomst, met zes goedkeuringen van de FDA en diverse positieve Fase 3 resultaten, als ook bemoedigende resultaten van net gelanceerde producten", lichtte CEO John Lechleiter de resultaten donderdag toe. "In 2016 streven we ernaar om de omzet en marges verder te laten groeien en om waarde te creëren voor onze aandeelhouders, terwijl we tegelijkertijd onze innovatieve pijplijn in stand willen houden."

 

In de laatste drie maanden van het jaar kwam de omzet uit op 5,4 miljard dollar, tegen 5,1 miljard dollar een jaar eerder, dankzij de sterke verkopen van bijvoorbeeld diabetes medicijn Trulicity en longkanker-middel Cyramza. Ook kon Lilly profiteren van de toevoeging van de dierengezondheidszorgtak die het vorig jaar van het Zwitserse Novartis overnam.

 

De nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op 478 miljoen dollar, ofwel 0,45 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 429 miljoen dollar, ofwel 0,40 dollar per aandeel.

 

De aangepaste winst kwam uit op 0,78 dollar, een lichte daling ten opzichte van de aangepaste winst van 0,82 dollar een jaar eerder. Door FactSet geraadpleegde analisten gingen al uit van een aangepaste winst van 0,78 dollar.

 

De jaaromzet van Lilly steeg met 2 procent tot 20 miljard dollar, terwijl de nettowinst over heel vorig jaar 1 procent hoger uitkwam onder aan de streep, op 2,4 miljard dollar.

 

Voor dit jaar wordt door Lilly een winst per aandeel verwacht in een bandbreedte van 2,83 tot 2,93 dollar, wat een neerwaartse bijstelling is ten opzichte van de verwachting die eerder werd gegeven van 2,92 tot 3,02 dollar. De outlook voor de aangepaste winst en omzet bleven staan, op respectievelijk 3,45 tot 3,55 dollar per aandeel en 20,2 miljard tot 20,7 miljard dollar.

 

Vorige week werd bekend dat Lilly bij de Amerikaanse Food & Drug Administration een ‘aanvraag nieuw geneesmiddel’ (NDA) heeft ingediend voor baricitinib. Het middel zit in de laatste onderzoeksfase als reuma-medicijn en is daarmee een concurrent van Galapagos’ filgotinib, dat binnenkort naar verwachting zijn derde onderzoeksfase ingaat.

 

Het aandeel Lilly wordt voorbeurs niet verhandeld. Woensdag sloot het aandeel 0,2 procent lager op 81,76 dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.