Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gemengde opening Wall Street voorzien

Gemengde opening Wall Street voorzien
28 jan 2016 om 13:02

Wall Street maakt zich op voor een gemengde opening. Rond de klok van een uur noteerden de futures op de Dow Jones en de S&P 500 circa  0,1 procent lager, terwijl de Nasdaq index 0,3 procent hoger lijkt te openen.

 

Ook olie liet donderdag een gemengd beeld zien. Maart-futures op een vat West Texas Intermediate daalden 0,3 procent naar 32,24 dolla, maar een vat Brent werd 0,5 procent duurder op 33,26 dollar.

 

De euro/dollar werd hoger verhandeld, op 1,0911. De Federal Reserve liet woensdag de rente, conform verwachting, ongemoeid.

 

Al met al kreeg de markt een bericht van de Fed dat "zorg uitsprak" en dat creëerde wat onzekerheid op de aandelenmarkt, zo stelde portfoliomanager Ben Emons van het Amerikaanse Leader Capital.

 

Woensdag nabeurs rapporteerden een trits aan technologiegiganten uit Amerika hun cijfers, waarbij Facebook blikvanger was. CEO en oprichter Mark Zuckerberg maakte een omzetstijging van 52 procent bekend, hetgeen resulteerde in een ruimschootse verdubbeling van de nettowinst in het afgelopen kwartaal naar 1,6 miljard dollar. Het aandeel noteerde vervolgens zo’n 12 procent hoger, na een verlies van 3,0 procent op 94,45 dollar in de reguliere handel.

 

Voor vanmiddag is de bedrijfsagenda ook weer goed gevuld, met onder meer Caterpillar en Ford. Verder staan de wekelijkse steunaanvragen, de orders voor duurzame goederen en de aanstaande huizenverkopen op de rol. Nabeurs volgt onder meer Microsoft nog met cijfers.

 

Slotstanden

De S&P 500 index noteerde woensdag 1,1 procent lager op 1.882,95 punten. De Dow Jones index daalde 1,4 procent naar 15.944,46 punten en de Nasdaq verloor maar liefst 2,2 procent op 4.468,17 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.