Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kleine openingswinst Wall Street in verschiet

Kleine openingswinst Wall Street in verschiet
28 jan 2016 om 14:53

Wall Street maakt zich op voor vlakke tot licht hogere opening. Ruim een half uur voor de openingszoemer noteerden de futures op de Dow Jones en de S&P 500 grofweg onveranderd, terwijl de Nasdaq index een half procent hoger lijkt te openen.

 

Olie werd duurder. Maart-futures op een vat West Texas Intermediate stegen 1,4 procent naar 32,75 dollar en een vat Brent werd 1,6 procent duurder op 33,62 dollar.

 

De euro/dollar werd hoger verhandeld, op 1,0926. De Federal Reserve liet woensdag de rente, conform verwachting, ongemoeid.

 

Al met al kreeg de markt een bericht van de Fed dat "zorg uitsprak" en dat creëerde wat onzekerheid op de aandelenmarkt, zo stelde portfoliomanager Ben Emons van het Amerikaanse Leader Capital.

 

Om half drie werd bekend dat de wekelijkse steunaanvragen in Amerika met 16.000 waren gedaald. De orders voor duurzame goederen bleken echter in december ook afgenomen, met meer dan 5 procent.

 

Op bedrijfsvlak was het opnieuw drukte. Nadat woensdagavond nabeurs al verschillende techgiganten met cijfers kwamen, was er vandaag voorbeurs ook weer voldoende te doen.

 

Facebook maakte een omzetstijging van 52 procent bekend, hetgeen resulteerde in een ruimschootse verdubbeling van de nettowinst in het afgelopen kwartaal naar 1,6 miljard dollar. 2015 was volgens CEO en oprichter Mark Zuckerberg dan ook "een geweldig jaar voor Facebook". Het aandeel lijkt meer dan 14 procent hoger te openen.

 

Alibaba, de Chinese internetgigant, maakte zojuist een ruimschootse winstverdubbeling over het afgelopen kwartaal bekend naar omgerekend ruim 1,9 miljard dollar. Vooral op mobiel vlak deed Alibaba weer goede zaken. De omzet uit mobiele verkopen in China steeg met maar liefst 192 procent. Bij opening koerst Alibaba vermoedelijk meer dan 3 procent hoger.

 

Ook Texas Instruments kan zich opmaken voor een groene opening. Dit geldt niet voor Qualcomm, dat vermoedelijk 4 procent zal inleveren. Daarmee is het verlies evenwel een flink stuk kleiner dan dat voor eBay. De Amerikaanse online marktplaats liet weten flink last te hebben ondervonden van de dure dollar. De omzet maakte een pas op de plaats en de winst daalde met circa 200 miljoen dollar tot 523 miljoen dollar. Rekening houdend met wisselkoerseffecten steeg de omzet van eBay echter met 5 procent. Het fonds opent vermoedelijk 12 procent lager.

 

Caterpillar maakte voorbeurs een winstdaling bekend en stelde de omzetverwachting voor 2016 naar beneden toe bij. Ook Eli Lilly verlaagde bij het openen van de boeken over het afgelopen kwartaal de outlook. Beter verging het Sherwin-Williams, een concurrent van AkzoNobel, dat de winst flink zag stijgen en verwacht dat deze trend doorzet. Ford boekte weer zwarte cijfers. Onderaan de streep noteerde de fabrikant een winst van 1,9 miljard dollar, nadat een jaar eerder nog een verlies van 2,5 miljard dollar werd gemaakt.

 

Nabeurs volgt onder meer Microsoft nog met cijfers.

 

Slotstanden

De S&P 500 index noteerde woensdag 1,1 procent lager op 1.882,95 punten. De Dow Jones index daalde 1,4 procent naar 15.944,46 punten en de Nasdaq verloor maar liefst 2,2 procent op 4.468,17 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.