Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten Core Laboratories stevig onder druk

Resultaten Core Laboratories stevig onder druk
28 jan 2016 om 08:01

Core Laboratories heeft flink minder winst en omzet behaald in de laatste drie maanden van het jaar, als gevolg van de uitdagende omstandigheden in de oliesector door de aanhoudende daling van de olieprijzen. Dit maakte het Amerikaanse bedrijf met een notering op het Damrak woensdag nabeurs bekend.

 

De dienstverlener aan de olie-industrie blijft rekenen op een mondiaal herstel dit jaar, dat in het derde kwartaal merkbaar zal worden. Wat betreft de olievoorraden verwacht Core Laboratories voor het hele jaar een aanhoudende daling, nadat de voorraden wereldwijd een piek bereikten in de tweede helft van 2015.

 

Core Lab verwacht dat een dalende productie, zowel internationaal als in Amerika, en een toenemende energieconsumptie zullen leiden tot een krapper aanbod vanaf de tweede helft van dit jaar. Dat zou moeten leiden tot hogere prijzen en meer activiteit in de oliesector wereldwijd.

 

De omzet daalde in het laatste kwartaal met 34 op jaarbasis procent tot 183 miljoen dollar. De operationele winst kelderde zelfs met 74 procent tot krap 24 miljoen dollar. De nettowinst daalde nog iets sterker, met 77 procent van 66 naar iets meer dan 15 miljoen dollar.

 

Voor het lopende kwartaal mikt Core Lab op een omzet van circa 164 miljoen dollar met een operationele winst van 26 miljoen tot 28 miljoen dollar.

 

Core Lab wil een dividend van 0,55 dollar per aandeel uitbetalen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.