Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Zwarte cijfers voor Ford

Zwarte cijfers voor Ford
28 jan 2016 om 13:50

Ford Motor Company heeft in het vierde kwartaal weer zwarte cijfers geschreven, nadat een jaar eerder nog verlies werd geleden. Volgens de Amerikaanse autofabrikant was dit vooral te danken aan winststijgingen in Noord-Amerika, Azië en Europa.

 

Onderaan de streep noteerde Ford een winst van 1,9 miljard dollar, nadat een jaar eerder nog een verlies van 2,5 miljard dollar werd gemaakt.

 

Een aantal maanden geleden waarschuwde financieel directeur Bob Shanks nog voor een daling van de winst in het vierde kwartaal.

 

De operationele winst verdubbelde in de laatste drie maanden van het jaar tot 2,6 miljard dollar. Per aandeel kwam de aangepaste winst uit op 0,58 dollar en daarmee ruim boven de 0,51 dollar die geraadpleegde analisten hadden voorzien.

 

De omzet steeg in het vierde kwartaal met 12 procent op jaarbasis tot 40,3 miljard dollar, dankzij een stijging van de verkopen in drie van de vijf mondiale regio’s waarin Ford actief is.

 

In Noord-Amerika was in het vierde kwartaal sprake van recordverkopen en een sterke vraag naar Fords pickup truck. In Europa werd weer winst geboekt en in de regio Asia-Pacific werd een recordwinst behaald.

 

Over het hele jaar bekeken wist Ford een recordwinst te boeken van 10,8 miljard dollar. Dit betekende een stijging van maar liefst 48 procent en boven de winstverwachting die eerder was afgegeven door de fabrikant.

 

Beleggers reageerden tevreden en het fonds opent vermoedelijk hoger.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.