Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: KPN hoeft nog niet te vrezen voor Tele2

Beursblik: KPN hoeft nog niet te vrezen voor Tele2
29 jan 2016 om 08:56

Tele2 maakt het KPN nog niet echt moeilijk. Dit is de conclusie van analist Ruben Devos van KBC Securities nadat Tele2 met cijfers over het vierde kwartaal kwam.

 

De analist sprak van een "teleurstellende" trend bij de Nederlandse mobiele tak van Tele2. In plaats van de verwachte 40.000 nieuwe klanten, kwam het telecombedrijf het afgelopen kwartaal niet verder dan 3.000 stuks, ondanks de lancering van 4G medio november.

 

Devos wees onder meer op de vervanging van de CEO voor Nederland, de veel lager dan voorziene aanwas van mobiele klanten en de extra investeringen die aantonen dat de lancering van 4G door Tele2 "uitdagender is dan aanvankelijk voorzien". De ambitie van Tele2 om in mobiel een marktaandeel van 20 procent te vergaren kende een slechte start, aldus de analist. Indien schaalgrootte uitblijft, dan zullen de kosten voor de mobiele activiteiten “onhoudbaar hoog” uitvallen.

 

KBC Securities heeft een koopaanbeveling op KPN met een koersdoel van 4,00 euro. Donderdag sloot het aandeel op 3,45 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.