Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Brussel neemt actie tegen Chinese import betonstaal

Brussel neemt actie tegen Chinese import betonstaal
29 jan 2016 om 15:20

De Europese Commissie heeft maatregelen aangekondigd tegen de invoer van staven betonstaal uit China. Dit maakte Brussel vrijdag bekend.

 

De antidumpingmaatregel volgde op een klacht van brancheorganisatie Eurofer. "Het bij de klacht gevoegde voorlopige bewijsmateriaal over dumping van het betrokken product en de aanmerkelijke schade als gevolg daarvan werd voldoende geacht om een onderzoek te openen", aldus de Commissie. Dit onderzoek toonde vooralsnog aan dat dumping inderdaad heeft geleid tot "aanmerkelijke" schade.

 

Op basis van de onderzoeksresultaten besloot Brussel om een importheffing in te stellen, die in de meeste gevallen 13,0 procent bedraagt en in een paar gevallen 9,2 procent.

 

Donderdag schreef persbureau Reuters dat Brussel ook overweegt om ook importheffingen in te stellen op koudgewalste platte staalproducten uit China en Rusland. Voor China zou het gaan op een een importheffing tot 16 procent en voor Rusland zelfs tot 26 procent.

 

In een reactie liet een woordvoerder van de Europese Commissie weten dat over een eventuele maatregel voor de import van koudgewalste platte staalproducten nog geen besluit is genomen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.