Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Europese staalsector op breekpunt`

`Europese staalsector op breekpunt`
29 jan 2016 om 12:05

De Europese staalsector dreigt ten onder te gaan aan nieuwe regels uit Brussel. Hiervoor waarschuwde CEO Heinrich Hiesinger vrijdag tijdens de jaarvergadering van het Duitse ThyssenKrupp.

 

De Europese staalsector zit volgens Hiesinger in zwaar weer, niet in zijn minst doordat China stevig exporteert naar Europa.

 

Andere zorgen voor Hiesinger zijn wetgeving in Duitsland op het vlak van duurzame energie en het nieuwe Europese CO2-emissiesysteem. Indien Brussel de plannen doorzet, dan zal "staal uit Europa niet langer in staat zijn te concurreren op de internationale markten", zo waarschuwde de topman van ThyssenKrupp.

 

Hiesinger rekende voor dat de plannen van Brussel tussen 2021 en 2030 alleen al voor ThyssenKrupp 1,9 miljard tot 3,0 miljard euro aan extra kosten met zich meebrengt. "Dat is een orde van grootte die we gewoonweg niet aankunnen", aldus de topman, die stelde dat een verdere consolidatie in Europa mogelijk een oplossing biedt.

 

Overigens voegde Hiesinger wel toe dat ThyssenKrupp, als een van de marktleiders in de Europese staalsector, vooralsnog winstgevend is. Daarmee is de Duitse fabrikant echter wel een van den uitzonderingen, aldus de bestuursvoorzitter.

 

Op een groene Duitse beurs koerste het aandeel ThyssenKrupp vrijdag 1,5 procent lager. ArcelorMittal verloor in Amsterdam 5,2 procent, terwijl de AEX 0,7 procent steeg.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.