Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Iran tegen productieverlaging Opec

Iran tegen productieverlaging Opec
29 jan 2016 om 17:04

Iran doet niet mee aan een gecoördineerde verlaging van de olieproductie door oliekartel Opec, totdat de productie zich weer op het niveau bevindt van voor de sancties die Iran werden opgelegd vanwege het nucleaire programma van het land. Dit zei een hooggeplaatste ambtenaar uit Iran vrijdag.

 

De Westerse sancties zijn inmiddels opgeheven en het land probeert snel de productie weer op het oude niveau terug te krijgen. De vertegenwoordiger zei dat Iran "geen verlaging overweegt", totdat de export met 1,5 miljoen vaten per dag is gestegen ten opzichte van de huidige niveaus.

 

Ook doet Iran niet mee aan de spoedvergadering van de dertien leden van de Opec, waarin de strategie inzake de productie wordt besproken, zei de ambtenaar. "Als de bijeenkomst plaatsvindt en er is geen overeenstemming, dan heeft dat een negatieve impact op de prijzen", zei hij.

 

Het verzet tegen de bijeenkomst en de productieverlaging van het oliekartel betekent dat de pogingen van Opec en andere landen, om via een productieverlaging de prijzen omhoog te krijgen, worden gedwarsboomd. Alle beslissingen van de organisatie moeten namelijk unaniem zijn. De grootste producent, Saoedi-Arabië, heeft gezegd alleen de productie te verlagen als anderen dat ook doen.

 

In de afgelopen dagen zijn de olieprijzen gestegen, vanwege de hoop dat Opec en niet-Opec landen overeenstemming bereiken over beperking van de olieproductie. Vanwege het wereldwijde overaanbod aan olie zijn de prijzen tot de laagste niveaus van de laatste 12 jaar gezakt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.