Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Mark Couke cirkelt rond Fagron`

`Mark Couke cirkelt rond Fagron`
29 jan 2016 om 07:43

De bekende investeerder Marc Couke is een van de geïnteresseerde partijen die kijken naar een investering in Fagron. Dit schreef de Belgische krant De Tijd vrijdag.

 

Op dit moment zouden er volgens De Tijd mogelijke investeerders boven het bedrijf cirkelen, waaronder CVC in combinatie met Yvan Vindevogel en Marc Couke, mogelijk in samenwerking met Waterland.

 

Vindevogel en Couke richtten destijds samen Omega Pharma op en Waterland was tussen 2009 en 2014 samen met Couke een van de grootaandeelhouders van Fagron. Op dit moment heeft Couke een belang van iets meer dan 5 procent in Fagron.

 

Volgens De Tijd, die zich baseert op een bron, zijn de geïnteresseerde partijen niet bereid de huidige koers van Fagron, 7,00 euro, te betalen. En indien het tot een kapitaalverhoging komt, dan zal dit moeten gebeuren tegen een minimale prijs van 10,25 euro per aandeel als gevolg van de wetgeving in Belgie.

 

Begin oktober 2015 liet Fagron, tegelijk met een omzetwaarschuwing, weten verkennende gesprekken te voeren met een aantal potentiële kopers. In plaats van een omzet van tenminste 500 miljoen euro, liet de magistrale bereider weten voor 2015 te mikken op 470 miljoen tot 480 miljoen euro.

 

Medio december meldde Fagron vervolgens zich te focussen op de gesprekken met de banken, eventueel in combinatie met een publieke of private kapitaalverhoging. Dit was ook het moment voor CEO Ger van Jeveren om de handdoek in de ring gooien. Op 31 december besloten de banken tijdelijk de convenanten los te laten om zo Fagron ademruimte te geven.

 

Fagron sloot donderdag op 7,00 euro. Op 5 februari rapporteert de magistrale bereider jaarcijfers.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.