Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sony profiteert van zwakke yen

Sony profiteert van zwakke yen
29 jan 2016 om 07:38

Sony heeft het afgelopen kwartaal de winst fors zien stijgen, terwijl de omzet een pas op de plaats maakte. Dit meldde het Japanse elektronicabedrijf vrijdag met de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar.

 
Sony boekte een fractionele omzetstijging van een half procent tot 2.581 miljard yen, omgerekend krap 20 miljard euro, hetgeen resulteerde in een stijging van de nettowinst met krap 34 procent naar 120 miljard yen. De onderneming profiteerde onder meer van een duurdere dollar, terwijl de euro juist goedkoper werd.

De omzet kreeg een impuls door goede verkopen van software voor de PlayStation 4 en een bloeiende filmdivisie. Daarentegen werd de omzet juist gedrukt door onder meer een "significante" daling van de verkoop van smartphones.

 
Sony herhaalde de outlook voor het lopende boekjaar, dat eindigt op 31 maart 2016. De onderneming rekent op een omzetdaling van 3,8 procent naar 7.900 miljard yen, terwijl een verlies van 126 miljard yen in het voorgaande boekjaar juist wordt omgebogen naar een winst van 140 miljard yen. Wel maakte Sony daarbij een voorbehoud met het oog op de ontwikkelingen op de valutamarkten.
 

Sony won vanochtend op de beurs in Tokio ruim zes procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.