Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Exane positiever over ABN AMRO

Beursblik: Exane positiever over ABN AMRO
4 jan 2016 om 14:28

Exane BNP Paribas verwacht dat banken in de Benelux en Frankrijk extra buffers willen aanhouden om de houders van Tier 1-obligaties of coco’s beter te beschermen. Dit bleek maandag uit een rapport van de Franse bank, waarin het koersdoel voor ABN AMRO werd verhoogd en voor ING Groep juist verlaagd.

 

De analisten van Exane verhoogden hun ramingen voor de risicogewogen kapitaalratio’s van deze banken in de Benelux en Frankrijk met 50 tot 100 basispunten tot 10,5 a 13 procent.

 

Deze verhoging van de ramingen leidde tot lagere koersdoelen voor Credit Agricole, Natixis en ING Groep. Voor ING verlaagden de analisten het koersdoel met circa 6 procent tot 15,00 euro, maar wel met een Outperform advies.

 

ABN AMRO ontliep een koersdoelverlaging. Sterker nog, Exane verhoogde het koersdoel met 10 procent naar 22,00 euro nadat het aandeel na de beursgang op 20 november al flink in waarde steeg. De introductieprijs bedroeg 17,75 euro en inmiddels wordt het fonds verhandeld op 20,79 euro.

 

Franse banken moeten hun kapitaalbuffers versterken voor de Basel 4-regels, die meer kapitaal voor hypotheken zullen vergen, terwijl het Benelux-drietal ABN AMRO, ING en KBC daar al klaar voor is en daardoor volgens Exane beter zicht op dividend biedt.

 

Ook qua kostenbesparingen en digitalisering zijn de drie banken uit de Benelux veel verder gevorderd dan het Franse contingent.

 

Voor de zes Frenelux-banken samen is het gemiddelde opwaarts potentieel met 20 procent twee keer zo hoog als voor de Europese bankensector als geheel, stelden de analisten. Daarbij zijn Natixis en Credit Agricole favoriet met bijna 25 procent potentieel, gevolgd door ING met meer dan 20 procent.

 

ABN AMRO, KBC en Societe Generale hebben een Neutraal advies bij Exane.

 

Op een rood Damrak won ABN AMRO maandag 0,6 procent op 20,79 euro. ING Groep verloor 2,2 procent op 12,18 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.