Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: JPMorgan voorzichtig met ABN AMRO

Beursblik: JPMorgan voorzichtig met ABN AMRO
4 jan 2016 om 09:11

JPMorgan Cazenove is maandag gestart met het volgen van ABN AMRO met een Neutraal advies en koersdoel van 21,50 euro.

 

De analisten van de Amerikaanse zakenbank zien als positieve kanten voor een belegging in ABN AMRO de sterke positie van de bank in de geconsolideerde Nederlandse bancaire markt, waar 80 procent van de omzet wordt behaald. Daarbij verwachten de marktvorsers dat de bank dankzij kostenbesparingen en lagere kredietvoorzieningen een rendement op de boekwaarde van 11,1 procent kan behalen in 2018, ondanks het lage renteklimaat. 

 

Daar staat volgens JPMorgan tegenover dat de volumegroei beperkt zal zijn, door aflossing van hypotheken en lagere grondstoffenprijzen. De lagere olie- en aardgasprijzen vormen een risico voor de winst, ook vanwege mogelijke hogere voorzieningen op de handelsfinanciering van energie.

 

Verwachte strengere kapitaaleisen zullen mogelijk 320 basispunten afschaven van de risicogewogen kapitaalbuffer in 2018, maar die zal tegen die tijd met 16,2 procent volgens de analisten sterk genoeg zijn om dat te kunnen opvangen en toch binnen de beoogde marge van 11,5 tot 13,5 procent te blijven. Het dividend is daarmee veilig, verwachten de analisten. Zij merken daarbij op dat de zakenbank erg kapitaalintensief is, met 50 procent van het kapitaalbeslag voor slechts 9 procent van het verwachte rendement.

 

Op een donkerrood Damrak koerste ABN AMRO maandag 0,1 procent lager op 20,66 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.