Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rode start op Wall Street in de maak

Rode start op Wall Street in de maak
4 jan 2016 om 12:58

Wall Street dreigt in navolging van de Europese en Aziatische aandelenmarkten met een stevig verlies aan 2016 te beginnen. Rond de klok van een uur noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index krap 2 procent in het rood.

 

De dag begon slecht met grote verliezen op de Chinese aandelenmarkten. De daling was zelfs zo sterk dat de Chinese autoriteiten besloten om de handel stil te leggen.

 

Het negatieve sentiment op de Chinese en andere Aziatische aandelenmarkten werd door marktanalist Emile Cardon van Rabobank toegeschreven aan enerzijds teleurstellende cijfers over de Chinese industrie en anderzijds door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten.

 

Februari-futures op een vat West Texas Intermediate stegen daardoor met 0,4 procent en voor Brent zelfs met 1,3 procent. De euro/dollar werd iets duurder op 1,0911.

 

Voor vanmiddag zijn de ogen gericht op de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie. Sowieso staat er deze week volgens Cardon een grote hoeveelheid cijfers op de agenda. De nadruk ligt volgens de marktkenner op het Amerikaanse banenrapport van aanstaande vrijdag.

 

Slotstanden

De toonaangevende Dow eindigde donderdag 1,0 procent lager op 17.425,03 punten, en verloor op jaarbasis 2,2 procent. De S&P 500 daalde 0,9 procent tot 2.043,94 punten en verloor op jaarbasis 0,7 procent. De Nasdaq leverde 1,2 procent in op 5.007,41 punten. Op jaarbasis wist de techindex evenwel krap 6 procent te winnen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.