Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Galapagos

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Galapagos
5 jan 2016 om 07:55

Jefferies heeft dinsdag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 56,00 naar 69,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

 

Volgens analist Peter Welford zijn de financiële voorwaarden van de partnerovereenkomst met Gilead Sciences voor de ontwikkeling en vermarkting van filgotinib beter dan verwacht, wijzend op een "substantieel hogere" vooruitbetaling van in totaal 725 miljoen dollar in contanten en een gelijkwaardige winstverdeling tussen de twee partners in de belangrijkste Europese landen.

 

"Een gewiekste keuze om de commerciële potentie van filgotinib te maximaliseren", aldus de analist van Jefferies over de deal met Gilead. Volgens Welford kan Galapagos met de samenwerking profiteren van de significante middelen van de Amerikaanse partner en de focus van het management om commercieel het uiterste te halen uit ontwikkelingen.

 

Welford voorziet voor Galapagos op het hoogtepunt van de markt niet langer een omzet van 3,0 miljard maar van 3,5 miljard dollar. De analist werd daarbij ook flink positiever over de potentie van de behandeling van Galapagos tegen de ziekte van Crohn. Fase 3 zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar van start gaan en Welford rekent op een marktintroductie in de eerste helft van 2019..

 

Het aandeel Galapagos sloot maandag op een rood Damrak 2,0 procent lager op 55,65 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.