Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: AEX in het rood

Beursupdate: AEX in het rood
5 jan 2016 om 12:36

De Amsterdamse beurs handelde na een hogere opening aan het einde van de ochtend toch in het rood. De AEX verloor een half procent op 429,62 punten. De omringende beurzen leden iets grotere verliezen.

 

De volumes was volgens marktanalist Ron van der Does van IG opnieuw laag. Beleggers moesten het dan ook stellen zonder veel richtinggevend nieuws, hetgeen in de middaghandel niet anders zal zijn. Het aantal werklozen daalde in Duitsland licht en de consumentenprijzen in de eurozone stegen in december met 0,2 procent, gelijk aan de toename in november. Daarmee was de inflatie wel lager dan voorzien.

 

De euro werd opnieuw minder waard en werd ten opzichte van de dollar bijna een procent lager verhandeld op 1,0764. Olie werd licht goedkoper.

 

Stijgers en dalers

In de AEX ging Altice aan kop. De kabelaar won 5,2 procent. Het Franse Orange bevestigde in gesprek te zijn met Bouygues Group over een fusie met Bouygues Telecom. Vorig jaar trachtte Altice via dochterbedrijf Numericable-SFR nog om Bouygues Telecom in handen te krijgen.

 

ArcelorMittal won 1,6 procent. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees op berichtgeving in Metal Bulletin dat de staalreus zou werken aan het verlagen van de productie in de Verenigde Staten. Verder steeg indexzwaargewicht Royal Dutch Shell 0,3 procent.

 

De grootste daler in de AEX was Aegon, met een verlies van 1,6 procent, op de voet gevolgd door sectorgenoot Delta Lloyd met een daling van 1,3 procent.

 

In de AMX zette Air France-KLM de goede trend van maandag voort met een koerswinst van 2,8 procent. TomTom presenteerde een nieuw contract met BMW en werd daarvoor beloond met een stijging van 2,2 procent. SNS Securities sprak van een belangrijk contract, ondanks dat de omzet die er mee gemoeid is beperkt van omvang is. TomTom krijgt evenwel voet tussen de deur bij BMW, zo lichtte analist Martijn den Drijver toe.

 

Met een koersdaling van 2,2 procent waren Fagron en NSI de grootste dalers.

 

Onder de kleinere fondsen waren het Docdata en Macintosh Retail Group die in het oog sprongen met verliezen van respectievelijk 68,2 en 25.0 procent. Docdata is verkocht en keerde vandaag een deel van de verkoopopbrengst als dividend uit. Macintosh werd recent al failliet verklaard, waardoor de koers daalde tot enkele centen. Ordina was met een stijging van 1,6 procent de grootste winnaar in de AScX.

 

Het lokaal genoteerde ABN AMRO handelde vlak, ondanks dat de bank voor de tweede dag op rij overwegend positieve analistenrapporten kreeg. ING zette een koopaanbeveling op "De Bank" en Deutsche Bank startte het volgen van ABN AMRO met een Houden advies.

 

Beursnieuweling IEX Group steeg na de eerste veiling in het aandeel met iets meer dan een procent naar 4,65 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.