Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs sluit weer lager

Olieprijs sluit weer lager
5 jan 2016 om 21:10

De olieprijs is dinsdag opnieuw lager gesloten als gevolg van aanhoudende zorgen over het olie-aanbod en de vraag naar olie nu de economieën wereldwijd nog geen aanstalten maken een robuust herstel in te zetten. Met name ten aanzien van China en de opkomende markten heerst twijfel.

 

De februari-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,79 dollar lager op 35,97 dollar.

 

Zorgen over de economische ontwikkelingen in China en de spanningen tussen Iran en Saoedie-Arabie, waar feitelijk de hele regio mee van doen heeft, drukten op de olieprijs. Enerzijds kan de ruzie tussen de twee landen in het Midden-Oosten de aanvoer van ruwe olie belemmeren, anderzijds is een verlaging van de olieproductie door Saoedie-Arabie minder waarschijnlijk.

 

Ook de stijgende dollar speelde dinsdag de olieprijs parten.

 

Maandag kwamen verder de officiële prijslijsten over februari van Saudi Arabian Oil Company, ook bekend als Saudi Aramco bij. Die lieten een aanhoudende prijsreductie zien voor Europa, mogelijk als wapen tegen Rusland.

 

De American Petroleum Institute komt nog met zijn voorraadgegevens van vorige week naar buiten. De Amerikaanse Energy Information Administration komt woensdag met de wekelijkse cijfers.

 

Ondertussen was er tegen het decor van het Saoedisch-Iraanse conflict ook nog sprake van een aanval op twee olieterminals in Libie.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.