Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rode start op Wall Street in de maak

Rode start op Wall Street in de maak
6 jan 2016 om 12:57

Wall Street zal woensdag stevig in het rood van start gaan. Futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index noteerden rond lunchtijd ruim 1,5 procent lager.

 

De agenda voor vandaag is goed gevuld, met onder meer het ADP banenrapport, de inkoopmanagersindex voor de dienstensector, de wekelijkse olievoorraden en de notulen van de Federal Reserve.

 

Olie heeft het vandaag opnieuw lastig. De februari-future voor een vat West Texas Intermediate daalde 2,8 procent naar 34,98 dollar en een vat Brent werd 3,9 procent goedkoper op 34,99 dollar.

 

De prijsdaling is opvallend, aangezien de spanningen in het Midden-Oosten oplopen. "Olie ongevoelig voor spanning in de woestijn", kopte analist Stephan Cammaert van KBC, die meent dat dit aantoont "hoe abnormaal" de situatie in de oliemarkt is.

 

In de notulen van de Fed zullen beleggers vooral zoeken naar de plannen van de centrale bank met de rente dit jaar. "Iedere indicatie dat ze haast hebben met een renteverhoging zal slecht zijn voor aandelen", zo meent David Lafferty van Natixis Global Asset Management.

 

Slotstanden

De S&P 500 index noteerde dinsdag 0,2 procent hoger op 2.016,71 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 17.158,66 punten, terwijl de Nasdaq juist 0,2 procent lager sloot op 4.891,43 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.