Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Galapagos favoriet bij Jefferies

Beursblik: Galapagos favoriet bij Jefferies
7 jan 2016 om 09:49

Galapagos is samen met Ablynx, Actelion, AAA, Cosmo en Neuroderm favoriet bij de Amerikaanse zakenbank Jefferies voor 2016 in de biotechsector. Dit maakte analist Peter Welford donderdag bekend in een rapport.

Welford is in het algemeen positief gestemd voor 2016. “We geloven dat sterke fundamenten uiteindelijk steun geven voor opnieuw een jaar van outperformance voor de biotech sector”, aldus de analist in zijn rapport. Zonder slag of stoot zal het evenwel niet gaan. Welford wees daarvoor onder meer op het politieke debat in Amerika en een toegenomen marktvolatiliteit die de risicobereidheid van beleggers drukt.

Jefferies verhoogde begin deze week het koersdoel voor Galapagos van 56,00 naar 69,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Volgens Welford zijn de financiële voorwaarden van de partnerovereenkomst met Gilead Sciences voor de ontwikkeling en vermarkting van filgotinib beter dan verwacht, wijzend op een "substantieel hogere" vooruitbetaling van in totaal 725 miljoen dollar in contanten en een gelijkwaardige winstverdeling tussen de twee partners in de belangrijkste Europese landen.

"Een gewiekste keuze om de commerciële potentie van filgotinib te maximaliseren", aldus de analist van Jefferies over de deal met Gilead, waarbij Galapagos op het hoogtepunt van de markt niet langer een omzet van 3,0 miljard maar van 3,5 miljard dollar kan genereren. Tot slot werd de analist ook flink positiever over de potentie van de behandeling van Galapagos tegen de ziekte van Crohn.

Galapagos daalde donderdag kort na de opening in lijn met de bredere markt 3,0 procent naar 53,39 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.