Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: lichte omzettegenvaller Rood

Beursblik: lichte omzettegenvaller Rood
7 jan 2016 om 09:43

De omzet van RoodMicrotec viel in de tweede helft van 2015 wat lager uit dan voorzien. Dit schreef analist Edwin de Jong van SNS Securities donderdag, nadat de onderneming voorbeurs de omzetcijfers over 2015 publiceerde.

 

Rood boekte in 2015 een omzet van 10,3 miljoen euro, waarvan 5,3 miljoen euro werd gerealiseerd in de laatste zes maanden van het jaar. Aangezien de omzet wat lager uitviel dan voorzien, verwacht De Jong dat het operationele verlies in het afgelopen halfjaar juist wat hoger zal uitvallen.

 

Volgens De Jong heeft Rood al een groot deel van de financieringsbehoefte voor 2016 afgedekt, maar moet het desalniettemin een positieve kasstroom behalen later dit jaar.

 

SNS Securities heeft een Reduceren advies op Rood met een koersdoel van 0,20 euro. "Hoewel we geloven in het bedrijfsmodel van RoodMicrotec en de transitie die het ondergaat, is veel van de potentie al ingeprijsd in de huidige waardering", aldus De Jong, die de omzetgroeiverwachting van Rood voor 2016 van 7 tot 12 procent realistisch acht. Verder maken de vermoedelijke verwatering en de huidige veranderingen in de top van Rood dat de analist vasthoudt aan zijn advies en koersdoel.

 

Op een bloedrood Damrak verloor het aandeel RoodMicrotec donderdag 5,8 procent op 0,25 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.