Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinees toezicht schakelt noodstop aandelenmarkten weer uit

Chinees toezicht schakelt noodstop aandelenmarkten weer uit
7 jan 2016 om 16:45

Het noodstopmechanisme dat begin dit jaar werd ingevoerd in China om de aandelenmarkten te stabiliseren, wordt voorlopig weer uitgezet, omdat het niet goed werkte en juist de verliezen op de aandelenmarkten vergrootte. Dit meldde de Chinese toezichthouder op de effectenhandel donderdag.

 

In een verklaring donderdagavond laat meldde de China Securities Regulatory Commission (CSRC) dat het noodstop- of ‘circuit breaker’-systeem vanaf vrijdag niet meer aanstaat.

 

"De negatieve effecten van dit mechanisme zijn op dit moment groter dan de positieve effecten. De China Securities Regulatory Commission (CSRC) besluit daarom om het circuit breaker-mechanisme op te schorten, om de marktstabiliteit te handhaven", stelde woordvoerder Deng Ke van de CSRC in een verklaring.

 

Het mechanisme werd vorige maand aangekondigd en werd vanaf maandag operationeel. Het leidde tot het stilleggen van de handel op twee van de vier handelsdagen van het jaar tot nu toe.

 

Donderdag moest de Chinese aandelenhandel al na een half uur handel de deuren sluiten vanwege een massale verkoopgolf.

 

Het noodstopsysteem was aanvankelijk bedoeld om kleine beleggers te beschermen, volgens de toezichthouder. Maar na de ervaringen van deze week denkt de commissie dat het systeem er de markten niet wist te kalmeren en de verkoopgolf zelfs versterkten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.