Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op rode start Wall Street

Futures wijzen op rode start Wall Street
7 jan 2016 om 14:58

Wall Street zal in navolging van de Europese en Aziatische beurzen met een flink verlies aan de handelsdag beginnen. Een half uur voor de openingszoemer noteerden de futures op de Dow Jones en S&P 500 index ruim 2 procent lager en de openingsindicatie voor de Nasdaq index is zelfs bijna 3 procent lager.

 

Volgens handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO begint de situatie in China inmiddels echt zorgwekkend te worden.

 

De Chinese centrale bank devalueerde vanochtend de yuan en de handel op de Chinese beurzen werd al kort na de openingsbel stil gelegd vanwege grote verliezen.     Inmiddels leverde de Chinese beurs dit jaar, in amper vier dagen tijd, al 12 procent in. "Toch staan de koersen nog bijna 10 procent hoger dan tijdens de crash van augustus 2015 en zelfs 40 procent hoger dan begin 2015", zo nuanceerden analisten van KBC de koersval dit jaar.

 

Verder lijkt "de bodem onder het olievat weggeslagen", vervolgde KBC, wijzend op de prijsniveau’s uit 2013 die inmiddels zijn aangetikt.

 

Een februari-future op een vat West Texas Intermediate daalde 3,5 procent naar 32,77 dollar en een vat Brent noteerde 3,1 procent lager op 33,16 dollar.

 

Net als de val op de Chinese beurzen verdient echter ook prijsdaling van olie een nuancering volgens KBC. "Laten we vooral niet vergeten dat de lage olieprijs goed nieuws is voor de consument en dus voor het gros van de economie."

 

De euro/dollar noteerde circa een procent hoger op 1,0860.

 

De agenda voor vandaag is leeg. Voorbeurs bleken de wekelijkse steunaanvragen met 10.000 gedaald.

 

Slotstanden

De Dow Jones index verloor woensdag 1,5 procent op 16.906,51 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde 1,3 procent in op 1.990,26 punten en techbeurs Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 4.835,77 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.