Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlandse CEO van Marks & Spencer stapt op

Nederlandse CEO van Marks & Spencer stapt op
7 jan 2016 om 12:15

Het Britse warenhuisconcern Marks & Spencer Group heeft donderdag bekend gemaakt dat CEO Marc Bolland deze zomer op eigen verzoek opstapt.

 

De Nederlander, die zijn carrière begon bij Heineken, heeft sinds 2010 aan de top gestaan bij M&S. Hij wordt opgevolgd door Steve Rowe, die op dit moment de divisie non-food van M&S leidt.

 

Bolland draagt op 2 april, aan het eind van het lopende boekjaar, het stokje aan Rowe over, en blijft daarna nog tot 30 juni aan als adviseur van de nieuwe CEO en het bestuur.

 

Bolland werd destijds door M&S binnen gehaald om het warenhuisconcern uit het slop te halen. Onder leiding van de Nederlander werd de winkelformule gemoderniseerd, de infrastructuur verbeterd en een grote schuldenlast afgelost.

 

In het laatste kwartaal van 2015 realiseerde M&S een omzetstijging van 3,7 procent, maar de identieke omzet steeg slechts met 0,4 procent.

 

Het warenhuisconcern presteerde in het kwartaal matig in de non-food divisie, waar met name de warme winter en de sterke concurrentie zorgde voor een dip in de kledingverkoop. De food-divisie presteerde daarentegen goed vanwege sterke verkoopcijfers rond de feestdagen.

 

Marks & Spencer exploiteert 852 winkels in het Verenigd Koninkrijk en 480 daar buiten, met name op het Europese continent, Het Midden-Oosten en Azië. In Nederland heeft M&S 2 winkels, in Amsterdam en Den Haag, en is het ook online actief.

 

Er is niet bekendgemaakt wat Bolland na zijn vertrek bij M&S gaat doen.

 

Op een rode beurs in Londen verloor het aandeel M&S 0,9 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.