Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: UBS zet Air France-KLM op verkooplijst

Beursblik: UBS zet Air France-KLM op verkooplijst
8 jan 2016 om 11:47

UBS heeft vrijdag het advies voor Air France-KLM verlaagd van Neutraal naar Verkopen en daarbij het koersdoel licht verhoogd van 7,00 naar 7,10 euro.

 

Punten van zorg voor Air France-KLM zijn volgens de Zwitserse bank onder meer de vraag in Frankrijk op korte termijn, de aanhoudende onderhandelingen met de vakbonden bij Air France en structurele druk op de omzet door prijsvechters en maatschappijen uit het Midden-Oosten. De analisten betwijfelen dan ook of Air France-KLM de eigen doelstellingen wel zal halen.

 

Al deze zorgen zijn volgens UBS onvoldoende ingeprijsd en daarom reden voor een verkoopadvies. De recente koersrally, Air France-KLM werd in de laatste maand bijna 20 procent meer waard, is volgens de analisten deels een gevolg van de dalende olieprijs. De koersstijging ging volgens de marktvorsers evenwel "te snel" en was ook te heftig, gezien de zorgen die er zijn over de maatschappij. Daarbij dekken luchtvaartmaatschappijen hun brandstofkosten deels af en zal het merendeel van het kostenvoordeel volgens UBS worden doorgeschoven naar de klant in de vorm van goedkopere tickets.

 

Overigens zijn er volgens de analisten van UBS ook risico’s voor het afgegeven verkoopadvies. De koersontwikkeling van Air France-KLM bleef de afgelopen twee jaar bijvoorbeeld achter op die van sectorgenoten en er is kans op een short squeeze, aldus de marktvorsers.

 

Op een licht positief gestemd Damrak koerste Air France-KLM vrijdag 1,1 procent hoger op 7,66 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.