Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent hoger na herstel China

Damrak opent hoger na herstel China
8 jan 2016 om 08:29

De Amsterdamse beurs gaat vrijdag een hoger opening tegemoet nadat de Chinese beurzen en de olieprijzen vanochtend een herstel lieten zien. De verliezen op Wall Street liepen donderdag evenwel verder op na het slot in Amsterdam.

 
Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een openingswinst van 0,8 procent.

De Shanghai Composite noteerde vanochtend 2,0 procent hoger nadat de handel op dinsdag en donderdag nog werd stopgezet doordat een noodstop-mechanisme in werking trad na koersdalingen van zeven procent. De autoriteiten besloten donderdag om dit zogenoemde circuit breaker-mechanisme op te schorten.

Marktanalist Ron van der Does van IG Markets benadrukte dat de Chinese centrale bank de yuan vandaag ondersteunde met de vaststelling van een hogere referentie wisselkoers ten opzichte van de dollar. Eerder deze week liet de centrale bank de yuan juist nog devalueren, hetgeen leidde tot onrust op de financiële markten.

Tegelijk met een herstel op de Chinese aandelenmarkten trokken ook de olieprijzen aan. Een februari-future op een vat Brent noteerde vanochtend ruim twee procent hoger. Donderdag daalden de olieprijzen na een volatiel handelsverloop nog met meer dan twee procent.

Beleggers kijken vandaag met name uit naar het Amerikaanse banenrapport, dat wordt beschouwd als ’s werelds belangrijkste macro-economische cijfer. Vanochtend werd al bekend dat de Duitse industriële productie in november op jaarbasis met 0,3 procent daalde, na een stijging van 0,5 procent in oktober. Het Duitse handelsoverschot liep, met dank aan een aantrekkende export, juist op.

Bedrijfsnieuws

Fugro verkocht de geotechnische schepen Fugro Scout en Fugro Voyager aan Icon Investments en zal deze via een lease back constructie weer terughuren. De oliedienstverlener zal de netto-verkoopopbrengst van 106 miljoen dollar volledig gebruiken om schulden te verminderen.

Berenberg verhoogde het koersdoel voor RELX van 16,10 naar 17,90 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Volgens de analisten is RELX op zicht niet goedkoop, maar is een premie gerechtvaardigd voor een stabiele,veilige en aantrekkende onderneming als RELX.

Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus werd het advies voor Air France-KLM door UBS verlaagd van Neutraal naar Verkopen.

Per 5 januari dit jaar meldde Goldman Sachs een eerste kapitaalbelang van 3,22 procent met eenzelfde stemrecht in KAS Bank . Een dag later had de Amerikaanse zakenbank nog slechts een belang van 0,03 procent met dito stemrecht. Ditzelfde Goldman Sachs meldde per 5 januari een eerste belang van 3,50 procent in TNT Express.

Ctac zal, in lijn met de strategie, de portfolio uitbreiden met activiteiten op het vlak van e-commerce. Dit maakte de onderneming vrijdag voorbeurs bekend.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index verloor 2,3 procent op 16.514,10 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde 2,4 procent in op 1.943,09 punten en techbeurs Nasdaq sloot 3,0 procent lager op 4.689,43 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.