Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

FedEx verlengt aanmeldingstermijn overnamebod TNT Express opnieuw

FedEx verlengt aanmeldingstermijn overnamebod TNT Express opnieuw
8 jan 2016 om 19:56

TNT Express en FedEx hebben de aanmeldingstermijn voor de voorgestelde overname van de Nederlandse pakketbezorger door FedEx verlengd, omdat nog niet aan alle mededingingsvoorwaarden was voldaan. Dit maakten beide partijen vrijdag nabeurs bekend.

 

De aanmeldingstermijn is verlengd tot twee weken nadat aan de condities voor de overname aangaande mededinging is voldaan of nadat deze niet meer gelden. De aanmeldingstermijn kent als uiterste datum 6 juni 2016. De verlenging bleek noodzakelijk, omdat vandaag bij het sluiten van de handelsdag en daarmee het verstrijken van de aanvankelijke aanmeldingstermijn nog niet aan alle mededingingsvoorwaarden was voldaan.

 

Eerder op de dag werd bekend dat de Europese Unie de voorgestelde overname heeft goedgekeurd. De Verenigde Staten hadden dit reeds gedaan, waarmee alleen nog goedkeuring nodig is van de betreffende toezichthouders van Brazilië en China. FedEx en TNT stellen vooruitgang te boeken in de gesprekken met Braziliaanse en Chinese mededingingsautoriteiten en verwachten nog steeds dat de overname in de eerste helft van dit jaar wordt afgerond.

 

FedEx is bereid om 8,00 euro per aandeel TNT Express neer te tellen. De Amerikanen doen het bod gestand als 80 procent van de aandelen TNT Express zijn aangemeld, in plaats van 95 procent.

 

Het aandeel TNT Express sloot vrijdag op een donkerrood Damrak 0,1 procent lager op 7,74 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.