Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groene futures in afwachting banenrapport

Groene futures in afwachting banenrapport
8 jan 2016 om 12:44

Futures op Wall Street noteren in aanloop naar het maandelijkse banenrapport in het groen. De openingsindicatie is ongeveer 0,8 procent hoger.

 

"De climax" van de week, aldus analist Joke Mertens van KBC over het banenrapport. In oktober en november kwamen er in totaal meer dan een half miljoen banen bij en Mertens verwacht dat in december er ook meer dan 200.000 banen bijkwamen.

 

"De dienstensector blijft ongetwijfeld voor de meeste jobs zorgen, al verwachten we dat de bouwsector in december ook kon profiteren van het zachte weer", aldus de analist van KBC. Mertens wees ook op het recente rapport van ADP, dat voor december uitkwam op een banengroei van 257.000 banen.

 

Mertens meent dat het niet uitgesloten is dat de werkloosheid tot onder de 5 procent daalde in december. Belangrijk is volgens KBC dat nu ook de loondruk begint toe te nemen. Dit zou "extra vertrouwen" geven over de gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt en economie.

 

Valt het banenrapport tegen dan zal dit volgens Mertens de nervositeit op de financiële markten aanwakkeren.

 

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0873. Olie werd een paar tienden van een procent duurder.

 

Slotstanden

De Dow Jones index verloor donderdag 2,3 procent op 16.514,10 punten, de breder samengestelde S&P 500 index leverde 2,4 procent in op 1.943,09 punten en techbeurs Nasdaq sloot 3,0 procent lager op 4.689,43 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.