Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs sluit lager

Olieprijs sluit lager
8 jan 2016 om 21:47

Olieprijzen zijn vrijdag voor de vijfde opeenvolgende handelsdag lager gesloten, als gevolg van een sterkere dollar en het aanhoudende overaanbod. Op weekbasis bedroeg de daling meer dan tien procent als gevolg van zwakke economische data uit China en een daling op de Chinese aandelenmarkten, waardoor de vooruitzichten voor de vraag naar olie verzwakten.

 

De future voor levering van een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 11 dollarcent, of 0,3 procent, lager op 33,16 dollar. Op weekbasis bedroeg de daling 10,5 procent.

 

Oliehandelaren blijven de prijzen omlaag sturen, ondanks dat inmiddels meerdere historische dieptepunten zijn gepasseerd. Vrijdag was dit wederom het geval en de olieprijs op NYMEX eindigde op het laagste niveau sinds 9 februari 2004.

 

De grootste daling ontstond nadat het beter dan verwachte Amerikaanse banenrapport naar buiten kwam. Dit resulteerde in een stijging van de dollar. Olie en andere in dollars genoteerde grondstoffen werden daarmee duurder voor handelaren die andere valuta gebruiken en dalen daardoor vaak als de dollar aansterkt. De verliezen werden later op de dag sterker toen data bekend werd gemaakt waaruit bleek dat het aantal werkende Amerikaanse booreilanden is afgenomen.

 

De februari-future voor Brent-olie daalde 0,6 procent op de ICE beurs in Londen tot 33,55 dollar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.