Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Vakbond CGT blaast staking bij Air France af `

`Vakbond CGT blaast staking bij Air France af `
8 jan 2016 om 17:30

De nationale vakbond CGT heeft de voor 28 januari aangekondigde staking bij het Franse onderdeel van Air France-KLM afgeblazen, nu de directie van Air France op 15 januari een extra overlegronde over een aangepast groei- en herstructureringsplan heeft belegd.

 

"We hebben besloten de staking op te schorten, omdat de directie van Air France een nieuw ambitieus groeiplan lijkt te willen implementeren. De nieuwe HR-manager Gilles Gateau zal dat op 15 januari aan de centrale ondernemingsraad presenteren", zei CGT-vertegenwoordiger Mehdi Kemoune tegen persbureau AFP na een vergadering met andere vakbonden en OR-vertegenwoordigers.

 

"We kennen nog geen details en wachten de voorwaarden van het plan af en zullen zien of het nieuwe garanties biedt voor behoud van werkgelegenheid. Het lijkt in ieder geval een wending te geven aan de dogmatische politiek van Air France-KLM bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac en we verwelkomen de mogelijkheid om een echte sociale dialoog bij Air France nieuw leven in te blazen", voegde Kemoune daaraan toe.

 

CGT had de staking voor 28 januari aangekondigd om te eisen dat aangekondigde ontslagen, en justitiële vervolging van werknemers voor molestatie van managers van Air France tijdens een protestmars in het najaar, zouden worden ingetrokken.

 

Het nieuwe plan dat op 15 januari aan de OR wordt gepresenteerd zou een koerswijziging moeten inleiden ten opzichte van de op 5 oktober aangekondigde herstructurering, waarbij dit jaar en volgend jaar 3.000 banen zouden moeten verdwijnen.

 

Op een rood Damrak koerste het aandeel Air France-KLM 1,9 procent hoger op 7,30 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.