Update: Kardan ontvangt aanvullende betaling verkoop TBIF

Redactie ABM Financial News - 26 oktober 2016, 17:00

Bava op 12 december.

(ABM FN-Dow Jones) Kardan heeft de verkoop van dochterbedrijf TBIF Financial Services definitief afgerond nu er een aanvullende betaling van 13 miljoen euro is ontvangen van de koper. Dit maakte het Israëlische investeringsfonds met een notering op het Damrak woensdagmiddag bekend.

Op 11 augustus meldde Kardan al de transactie te hebben afgerond, uitgezonderd een aanvullende betaling die het nog zou ontvangen vanwege de aangepaste waarde van de verkochte activiteiten sinds 1 januari 2016. In afwachting van dit bedrag bood de koper aandelen van TBIF aan als onderpand aan Kardan Financial Services. Dit is met de betaling opgeheven. 

Eerder ontving Kardan al een transactiesom van circa 69 miljoen dollar, waarmee het totale bedrag uitkomt op 82 miljoen euro. De opbrengst wordt gebruikt om schulden af te lossen, aldus Kardan.

Het bedrijf meldde vanmiddag afzonderlijk dat op 12 december aanstaande een buitengewone aandeelhoudersvergadering wordt gehouden. Op de agenda staat de benoeming van Max Groen als niet-uitvoerend bestuurder.

Kardan steeg vanmiddag op een lager Damrak ruim 12 procent op 0,16 euro. 

Update: om datum Bava toe te voegen en koers aan te passen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel Fagron

Koersdoel naar 12,00 euro.

48 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Koersdoel Galapagos omhoog naar 80 euro

Advies blijft Kopen.

51 minuten geleden - Lees verder

Kiadis krijgt goedkeuring voor onderzoek naar behandeling leukemie

Ook European Medicines Agency geeft toestemming.

51 minuten geleden - Lees verder

Valuta: dollar veert op

Fed-prominenten in focus.

56 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KARDAN toevoegen aan uw watchlist 0,14 0,00% 0,00 0,14