Huurinkomsten Groothandelsgebouwen lijken door dal heen

Redactie ABM Financial News - 18 november 2016, 17:34

Vastgoedfonds handhaaft verwachting voor heel 2016.

De huurinkomsten van Groothandelsgebouwen lijken, mede dankzij een fors verbeterde bezettingsgraad, inmiddels weer de goede kant op te bewegen. Dit bleek vrijdag uit een update van het Rotterdamse vastgoedfonds over het derde kwartaal.

Groothandelsgebouwen zag de huurinkomsten in de eerste negen maanden van 2016 licht dalen naar 9,47 miljoen euro. Dit was 0,2 procent minder dan de 9,49 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

"Na dalingen van de huuropbrengsten in de eerste 3 maanden van 2016 met 11,6 procent en over het eerste halfjaar van 2016 met 5,0 procent, is in het derde kwartaal van 2016 het omslagpunt bereikt en realiseert de vennootschap weer groeiende huuropbrengsten, waarmee de daling over de eerste 9 m

Eind september was het Groothandelsgebouw voor 80,7 procent gevuld, tegenover 71,7 procent een jaar eerder. 

Groothandelsgebouwen handhaafde de verwachtingen voor het volledige jaar en blijft rekenen op een stijging van de bezettingsgraad ten opzichte van 2015. De onderneming verwacht niet dat dit jaar de hogere bezettingsgraad veel invloed zal hebben op de huuropbrengsten en rekent slechts op een "geringe" stijging van de huurinkomsten dit jaar.

Het concern meldde verder dat op initiatief van een aantal aandeelhouders er contacten zijn met verschillende partijen die onderzoeken of zij een mogelijk bod op de aandelen van de vennootschap willen overwegen. Deze contacten bevinden zich volgens Groothandelsgebouwen nog in een verkennende fase. Over de uitkomst van deze contacten valt thans da ook nog geen uitspraak te doen, voegde het Rotterdamse fonds daaraan toe. 

Het aandeel Groothandelsgebouwen sloot vrijdag onveranderd op 50,00 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

38 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GROOTHAN... toevoegen aan uw watchlist 50,99 0,00% 0,00 50,99