Rode cijfers voor Kardan

Redactie ABM Financial News - 24 november 2016, 08:43

Hoge financieringskosten drukten resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Kardan is in het derde kwartaal in de rode cijfers gedoken. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal van het Israëlische bedrijf met een notering op het Damrak.

CEO Ariel Hasson sprak echter van een aantal belangrijke mijlpalen die Kardan in het derde kwartaal realiseerde, waaronder de verkoop van onderdeel TBIF en een verdubbeling van het orderboek bij de water infrastructuur activiteiten, na het winnen van een project in het Afrikaanse Angola ter waarde van 370 miljoen dollar. Tot slot wees de CEO op de stabiele ontwikkelingen bij de vastgoeddivisie. "Helaas resulteerden de hoge financieringskosten van de holding van het bedrijf en de vastgoedactiviteiten dit kwartaal in een verlies", aldus topman Hasson.

Kardan boekte in het derde kwartaal een nettoverlies van 3,3 miljoen euro, tegen een nettowinst van 4,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Bij de vastgoeddivisie in Azië werd een verlies geboekt van 2,5 miljoen euro. Bij de water infrastructuur activiteiten van het bedrijf werd een winst gerealiseerd van 0,3 miljoen euro en bij de overige activiteiten van het bedrijf werd een verlies geboekt van 1,1 miljoen euro.

De omzet daalde in het derde kwartaal van 42,8 miljoen euro vorig jaar naar 30,2 miljoen euro in het afgelopen kwartaal.

Het aandeel Kardan sloot donderdag vlak op 0,16 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

40 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KARDAN toevoegen aan uw watchlist 0,15 25,00% 0,03 0,12