Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street in het rood gesloten

Wall Street in het rood gesloten
30 dec 2014 om 22:08

Wall Street is met verlies gesloten. De Dow Jones index leverde 0,3 procent in op 17.983,07 punten, terwijl de breder samengestelde S&P500 index 0,5 procent verloor op 2.080,35 punten. Techbeurs Nasdaq eindigde 0,6 procent in het rood op 4.777,44 punten.

 

De dollar won aan kracht ten opzichte van de euro. De euro/dollar werd 0,3 procent lager verhandeld op 1,2157. Verder steeg goud tot bijna 1.200 dollar en de olieprijs herstelde gedurende de handelsdag.

 

De koersuitslagen onder de grootste fondsen waren beperkt. In de Dow30 was het grootste verlies voor Caterpillar met ruim een procent, terwijl Unitedhealth met een winst van circa half procent de grootste stijger was. Bij de technologiefondsen viel zwaargewicht Apple op met een verlies van meer dan een procent.

 

Beleggers kregen vandaag gemengde macro-economische cijfers voorgeschoteld. Zo bleek het consumentenvertrouwen gestegen, hoewel in een minder sterk tempo dan voorzien. Daarbij steeg de deelindicator voor de huidige toestand van de economie zelfs naar de hoogste stand sinds februari 2008.

 

Daar stond evenwel tegenover dat de huizen in de twintig grootste Amerikaanse steden in oktober licht in prijs daalden in vergelijking tot een maand eerder. Op jaarbasis stegen de prijzen desalniettemin met 4,5 procent.

 

David Blitzer van Standard & Poor’s verwacht dat de Amerikaanse huizenmarkt in 2014 sterk zal eindigen en dat de prijzen in 2015 in een hoger tempo zullen stijgen.

 

Woensdag zijn de aandelenmarkten op Wall Street regulier geopend, terwijl de meeste andere beurzen in de wereld dicht zijn of de deuren na een halve sessie sluiten. Amerikaanse beleggers krijgen alvorens zij aan de champagne kunnen nog cijfers over onder meer de arbeids- en huizenmarkt te verwerken.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.