Value8 verkoopt producent van kaasgrondstoffen Prika aan Royal A-ware

Redactie ABM Financial News - 13 januari 2017, 19:02

Geen financiele details gemeld.

(ABM FN-Dow Jones) Value8 heeft dochteronderneming en producent van kaasgrondstoffen Prika Ingredients verkocht aan Royal A-ware. Dit maakte het investeringsvehikel onder leiding van Peter Paul de Vries vrijdag nabeurs bekend, zonder financiële details te noemen. 

Prika leverde volgens Value8 in het eerste halfjaar 2016 een negatieve bijdrage aan het resultaat van het investeringsvehikel en ook het tweede halfjaar was met name door de gestegen melkprijs verlieslatend. 

Voor een duurzame winstgevendheid is volgens Value8 een grotere schaal en een duurzaam inkoopkanaal nodig. "Deze schaalvergroting is gevonden in de strategische partner Royal A-ware", aldus het investeringsvehikel. 

Value8 meldde dat de verkoop van Prika in de strategie past om zich te focussen op winstgevende bedrijven binnen de gedefinieerde groeiclusters en de uitbouw van deze bedrijven middels autonome groei en add-on acquisities.

Value8 was sinds medio 2014 aandeelhouder in Prika. Eind september verhoogde Value nog het belang in Prika van 70 naar 100 procent. 

Op een groen Damrak sloot het aandeel Value8 0,5 procent hoger op 5,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

KPN koopt internet service provider Solcon

Geen overnameprijs gecommuniceerd.

51 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting verdeelde opening

Nasdaq weer onder druk.

1 uur geleden - Lees verder

Groei Amerikaanse economie hoger dan verwacht

Economische groei eerste kwartaal 1,4 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Meer uitkeringen aangevraagd in VS

Steunaanvragen stijgen met 2.000 stuks.

1 uur geleden - Lees verder

Conagra Brands boekt hogere winst

Omzet omlaag.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VALUE8 toevoegen aan uw watchlist 5,77 -1,87% -0,11 5,88