Beursblik: herstel van winstgroei bij Sligro voorzien

Redactie ABM Financial News - 26 januari 2017, 09:49

Theodoor Gilissen Bankiers aangenaam verrast door dividendverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group zal in 2017 weer profiteren van een groei van de winst als gevolg van verbeterde marktomstandigheden en minder investeringen. Dit verwacht analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers.

De marktvorser wees erop dat de lagere winst in 2016 geen verrassing was, nadat Sligro in oktober al een winstwaarschuwing had afgegeven. Van Beek was wel aangenaam verrast door de dividendverhoging, waarvan hij opmerkte dat het bedrijf die, gezien de "stevige financiële positie", makkelijk kan financieren.

Van Beek merkte op dat Emté last blijft houden van een lage winstgevendheid en het onderdeel het bij de ontwikkeling van marktaandeel en wendbaarheid moet afleggen tegen de grote spelers Ahold en Jumbo.

Voor de groothandelsactiviteiten ziet Van Beek op termijn goede winstkansen in België, maar daarbij zal het nog wel enkele jaren duren voordat de winstgevendheid op een vergelijkbaar niveau van 4 tot 5 procent operationeel van Sligro Nederland zal uitkomen.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt op Sligro Food Group een Niet Aanbevolen advies met een koersdoel van 32,00 euro. Op een nagenoeg vlak Damrak noteerde het aandeel donderdagochtend 0,3 procent lager op 32,79 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street koerst af op lager slot

Stemming Amerikaans Congres over nieuwe zorgstelsel nadert.

36 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Zorgen over aanhoudend mondiale overaanbod duren voort.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Gemalto fors onderuit na winstwaarschuwing

Franse digitale beveiliger verliest geloofwaardigheid volgens analisten.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak last adempauze in na nieuw jaarrecord

AkzoNobel onder vergrootglas na nieuwe overnamepoging door PPG Industries.

1 uur geleden - Lees verder

Europa beurzen overwegend lager gesloten

Focus richt zich opnieuw op stemming nieuwe zorgwet Verenigde Staten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 34,65 -2,94% -1,05 35,70