Beursblik: herstel van winstgroei bij Sligro voorzien

Redactie ABM Financial News - 26 januari 2017, 09:49

Theodoor Gilissen Bankiers aangenaam verrast door dividendverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group zal in 2017 weer profiteren van een groei van de winst als gevolg van verbeterde marktomstandigheden en minder investeringen. Dit verwacht analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers.

De marktvorser wees erop dat de lagere winst in 2016 geen verrassing was, nadat Sligro in oktober al een winstwaarschuwing had afgegeven. Van Beek was wel aangenaam verrast door de dividendverhoging, waarvan hij opmerkte dat het bedrijf die, gezien de "stevige financiële positie", makkelijk kan financieren.

Van Beek merkte op dat Emté last blijft houden van een lage winstgevendheid en het onderdeel het bij de ontwikkeling van marktaandeel en wendbaarheid moet afleggen tegen de grote spelers Ahold en Jumbo.

Voor de groothandelsactiviteiten ziet Van Beek op termijn goede winstkansen in België, maar daarbij zal het nog wel enkele jaren duren voordat de winstgevendheid op een vergelijkbaar niveau van 4 tot 5 procent operationeel van Sligro Nederland zal uitkomen.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt op Sligro Food Group een Niet Aanbevolen advies met een koersdoel van 32,00 euro. Op een nagenoeg vlak Damrak noteerde het aandeel donderdagochtend 0,3 procent lager op 32,79 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

Gisteren - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 38,74 0,73% 0,28 38,46