Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Adempauze op Wall Street na rally

Adempauze op Wall Street na rally
17 sep 2012 om 15:08

Futures voor Wall Street wijzen vanmiddag op een licht lagere opening. Beleggers maken een pas op de plaats na de door centrale banken ontketende rally waarbij de S&P 500 het hoogste niveau sinds eind 2007 heeft bereikt. 

 

S&P 500, Dow Jones en Nasdaq futures leveren zo’n 0,2 procent in. Futures bleven in het rood nadat de Empire State index voor de bedrijvigheid in industrie in de regio New York voor september onverwacht dieper in het rood zakte. Het cijfer bevestigde het beeld van krimp in de Amerikaanse industrie in de afgelopen maanden. 

 

De S&P 500 heeft sinds juni zo’n 15 procent gewonnen. Beleggers hebben ingezet op de verwachting dat centrale banken zouden gaan ingrijpen, een verwachting die is uitgekomen. De Europese Centrale Bank heeft aangekondigd kortlopende staatsobligaties te kopen zodra landen als Spanje of Italië om noodhulp vragen. De Fed gaat zonder vooropgestelde limiet maandelijks 40 miljard dollar aan hypotheekobligaties kopen om de werkloosheid aan te pakken. De Fed is daarbij bereid hogere inflatie te tolereren en bij tegenvallende werkloosheidscijfers de aankopen op te voeren.

 

Beleggers kijken voor vandaag tegen een lege beursagenda aan. Later deze week komen nog een serie cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. Daarnaast zullen een groot aantal top centrale bankiers van de Fed in het openbaar spreken. Het gaat om de eerste toespraken nadat de Fed vorige week de derde ronde van kwantitatieve versoepeling startte. 

 

Apple op weg naar nieuw record 

Aandelen Apple gaan in de handel voorbeurs tegen de trend in en winnen 0,9 procent op 696,98 dollar, een nieuw record. Apple meldde vandaag dat in de eerste 24 uur van de voorverkoop 2 miljoen iPhone5 toestellen zijn besteld. 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.