Value8 plaatst zich buiten uitblijven accountantsverklaring dochterbedrijf Kersten

Redactie ABM Financial News - 6 januari 2017, 09:34

Value8 reageert op mediaberichtgeving.

(ABM FN-Dow Jones) Value8 heeft in een reactie op een mediabericht gewezen op het feit dat de oordeelonthouding van de accountant inzake Value8-dochter Kersten dateert van voor de belangneming door het investeringsvehikel. Dit maakte Value8 vrijdag bekend.

Al twee jaar lang krijgt dochterbedrijf Kersten Hulpmiddelenspecialist van Value8 geen goedkeuring van de accountant voor de jaarrekening, schreef Het Financieel Dagblad donderdag. De accountant weigert goedkeuring te verstrekken, omdat deze vraagtekens zet bij balansposten van Kersten ter waarde van 2,1 miljoen euro.

De krant schreef dat Value8 voor zover bekend hier geen melding van heeft gemaakt.

Value8 stelde vrijdag dat "voorafgaand aan deze belangname geen directe noodzaak was voor het verkrijgen van een goedkeurende accountantsverklaring. Naar het oordeel van Value8 geven de rangschikking en de duiding van de gegevens door het FD geen juist beeld van de werkelijke situatie bij Kersten", aldus Value8.

Over de jaarcijfers van 2014 zegt de accountant volgens het FD dat er onzekerheid is over het bestaan van andere vaste bedrijfsmiddelen met een boekwaarde van circa 1 miljoen euro. Een jaar later schatte de accountant de boekwaarde van de onzekere bedrijfsmiddelen in op 1,1 miljoen euro. Bovendien kwam er onzekerheid bij over "de juistheid van de waarde van de post nog te factureren omzet", van ruim 1 miljoen euro.

"Value8 heeft begin 2015 een belang verworven van 85 procent in Kersten Healthcare, dat een 60 procent belang hield in Kersten Next, dat op haar beurt 100 procent hield van Kersten Holding, waaronder onder andere de vennootschap Kersten Hulpmiddelen BV valt. Om die reden wordt gesproken van indirect aandeelhouderschap."

Het aandeel Value8 noteerde vrijdag op een rood Damrak 1,3 procent lager op 5,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

40 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VALUE8 toevoegen aan uw watchlist 5,31 0,19% 0,01 5,30