Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Weekwinst voor AEX, einde cijferseizoen nadert

Weekwinst voor AEX, einde cijferseizoen nadert
10 mrt 2013 om 16:21

De Amsterdamse beurs sloot de week af op ruim 352 punten en won op weekbasis bijna 4 procent.

 

Inmiddels loopt het cijferseizoen op zijn einde. Boskalis is het enige hoofdfonds dat nog met de jaarcijfers moet komen, terwijl ook al een groot aantal fondsen uit de midkap de cijfers hebben gepubliceerd.

 

De AEX profiteerde afgelopen week onder meer van een gunstig Amerikaans banenrapport. Uitblinker was Fugro, dat na de jaarcijfers maar liefst 14 procent in waarde steeg.

 

Fugro boekte cijfers die licht positief waren en analisten van Goldman Sachs noemden het uitblijven van afwaarderingen op de multi-client library meevallend. Andere pluspunten waren dat een boekenonderzoek geen onregelmatigheden aan het licht bracht en aandeelhouders een extra dividend van 0,50 euro per aandeel tegemoet kunnen zien.

 

Voor komende week staan er nog enkele bedrijfscijfers op de agenda. Naast Boskalis komen onder meer CSM en Telegraaf Media Groep met resultaten.

 

Verder staan er veel macro-economische cijfers op de agenda waaronder de werkgelegenheid in de eurozone en de industriële productie in Amerika.

 

Ook kijken beleggers vrijdag uit naar de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen in Amerika, dat in de laatste metingen steeds sterke stijgingen liet zien.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.