Groothandelsgebouwen keert weer dividend uit

Redactie ABM Financial News - 17 februari 2017, 17:29

Flinke stijging directe resultaat.

(ABM FN-Dow Jones) Groothandelsgebouwen heeft in 2016 het directe resultaat flink zien stijgen en besloot dan ook om weer dividend uit te keren. Dit bleek vrijdagmiddag uit de jaarcijfers van de eigenaar van het Rotterdamse Groothandelsgebouw.

De huuropbrengsten van Groothandelsgebouwen stegen in 2016 van 12,5 miljoen naar 13,0 miljoen euro, een toename van 4,2 procent. De stijging van de huuropbrengsten in 2016 was met name te danken aan incidentele baten en hogere parkeeropbrengsten, voegde het fonds daaraan toe.

De bezettingsgraad steeg op jaarbasis van 71,2 naar 80,3 procent. De gemiddelde bezettingsgraad nam echter maar toe van 75,6 naar 76,2 procent.

Het directe resultaat van Groothandelsgebouwen steeg in 2016 van 2,8 miljoen naar 5,5 miljoen euro. Per aandeel was dit een toename van 1,85 naar 3,65 euro. In 2015 werd het directe resultaat nog voor 1,5 miljoen euro gedrukt door het afkopen van swaps.

De waarde van het Groothandelsgebouw steeg afgelopen jaar met 4,2 procent, ofwel 6,6 miljoen euro.

Het indirecte resultaat was goed voor 1,17 euro per aandeel, waar dit een jaar eerder nog 4,75 euro was. Groothandelsgebouwen merkte nog op dat in 2015 het indirecte exploitatieresultaat positief werd beïnvloed met 2,2 miljoen euro door de afwikkelingen van rentederivaten. In 2016 ontbrak een dergelijke bate.

Van de winst wil Groothandelsgebouwen 1,55 euro per aandeel uitkeren. In 2015 werd er geen dividend uitgekeerd.

Outlook

"Op basis van de huidige vooruitzichten kan worden verwacht, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, dat in 2017 de huuropbrengsten zullen groeien en de bezetting van het gebouw verder zal stijgen", zo blikte Groothandelsgebouwen vooruit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Aperam presteert conform eigen verwachtingen

Voorzichtig over derde kwartaal.

37 minuten geleden - Lees verder

KPN koploper op groen Damrak

Wachten op Amerikaans rentebesluit.

56 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Later in de week inflatiecijfers en Amerikaanse groeidata.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GROOTHAN... toevoegen aan uw watchlist 50,25 0,50% 0,25 50,00