Beursblik: ING verlaagt advies Ordina

Redactie ABM Financial News - 20 februari 2017, 09:02

Advies verlaagd van Kopen naar Houden.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het advies voor het aandeel Ordina verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 2,25 naar 1,80 euro. Dit bleek maandag uit een analyse van ING na de bekendmaking van de cijfers over het vierde kwartaal en heel 2016 vorige week.

Analist Marc Zwartsenburg omschreef maandag het laatste kwartaal van het vorig jaar voor Ordina als zwak, met name in Nederland.

Zwartsenburg verwacht dat het zogeheten terugkerende operationeel resultaat (EBITDA) daalt van 21,1 miljoen naar 15,5 miljoen euro. De analist voert aan dat dit samenhangt met de verwachte omzetdaling van 5 procent dit jaar en margedruk. Met name het publieke segment blijft zwak, terwijl ook et financiële segment bij Ordina tegenwind ervaart.

De hervatting van de dividendbetaling van 0,02 euro per aandeel Ordina over 2016 en de mededeling van de onderneming het beleid daarvoor ook dit jaar te handhaven, is voor Zwartsenburg aanleiding geen speciaaldividend te verwachten. Dat zou voor 2019 mogelijk zijn op voorwaarde dat de economie van de Benelux zich ook na 2017 blijft verbeteren en de onderneming is staat blijkt afdoende personeel te werven om aan de vraag te voldoen.

Ordina heeft een actief wervingsprogramma lopen om 700 professionals te werven, een niveau dat Zwartsenburg uitdagend noemt. Voor de analist is 2017 een overgangsjaar voor Ordina.

Het aandeel Ordina sloot vrijdag op een groen Damrak 6,7 procent lager op 1,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Conagra Brands boekt hogere winst

Omzet omlaag.

9 minuten geleden - Lees verder

Duitse consumentenprijzen stijgen iets harder

Inflatie van 1,6 procent in juni.

18 minuten geleden - Lees verder

Fusie Amerikaanse drogisterijketens van de baan

Walgreens en Rite Aid konden geen goedkeuring afdwingen van toezichthouders.

36 minuten geleden - Lees verder

Europese Commissie presenteert plan voor persoonlijke pensioenen

Bestaande nationale pensioenen blijven bestaan.

1 uur geleden - Lees verder

Nederland heeft geen begrotingsimpuls nodig - Knot

Kabinetsformatie moet waken voor extra uitgaven.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ORDINA toevoegen aan uw watchlist 1,58 0,64% 0,01 1,57