Moedermaatschappij Peugeot maakte aanzienlijk meer winst

Redactie ABM Financial News - 23 februari 2017, 11:54

Frans autoconcern keert weer dividend uit.

(ABM FN-Dow Jones) Moedermaatschappij Groupe PSA van automerk Peugeot heeft in 2016 een aanzienlijk hogere winst op een licht gedaalde omzet gerealiseerd en gaat voor het eerst sinds 2010 weer dividend uitkeren. Dit maakte het Franse bedrijf donderdag bekend.

De omzet daalde met 1,2 procent naar 54,03 miljard euro, het bedrijfsresultaat steeg met 32,1 procent naar 2,61 miljard euro en de nettowinst steeg 78,8 procent naar 2,15 miljard euro. De operationele marge steeg van 5,0 naar 6,0 procent. De resultaatsverbetering was vooral te danken aan lagere herstructureringskosten en belastingafdrachten.

Het concern gaat voor het eerst sinds 2010 weer dividend uitkeren, ten bedrage van 0,48 euro per aandeel ofwel in totaal 430 miljoen euro.

Groupe PSA verkocht meer auto's in de meeste regio's, maar had te kampen met sterk gedaalde verkopen in Rusland, China en Zuidoost-Azië.

Het concern verhoogde zijn doelstellingen voor de middellange termijn met een beoogde omzet die in 2018 10 procent hoger moet zijn dan de omzet in 2015.

CFO Jean-Baptiste de Chatillon meldde aan journalisten dat er geen garantie bestaat dat er met de Amerikaanse branchegenoot General Motors een overeenstemming wordt bereikt over de overname van de Europese activiteiten van GM, met de merken Opel en Vauxhall. Maar de sterke kaspositie van PSA van 6,8 miljard euro zou zo'n deal mogelijk moeten maken, voegde hij toe.

Het aandeel noteerde donderdag 1,9 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PEUGEOT toevoegen aan uw watchlist 18,16 -1,41% -0,26 18,42