Beursblik: Ahold Delhaize mag meer kosten

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 09:30

Jefferies ziet aanhoudend sterke vrije kasstroom.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft sterke jaarresultaten gerapporteerd, waarbij de vrije kasstroom van 1,4 miljard euro de verwachtingen overtrof. Dit meldden analisten van Jefferies woensdag.

De marktvorsers verwachten dat de kasstroom op middellange termijn de 2 miljard euro zal overstijgen, mede als gevolg van de synergieën die het vorig jaar gefuseerde bedrijf kan behalen.

De analisten denken dat de terughoudendheid van beleggers vanwege aanhoudende en toenemende concurrentie in de Verenigde Staten, onder meer vanwege de komst van Lidl op de Amerikaanse markt, onterecht is. Ahold Delhaize wist in het afgelopen kwartaal in de Verenigde Staten de marges goed op peil te houden, merkten de marktvorsers daarbij op.

Naast de sterke kasstroom, wees Jefferies op resultaten van interne maatregelen op het gebied van synergie, en een kapitaalstructuur die aanvullende uitkeringen aan aandeelhouders rechtvaardigt.

Jefferies houdt op Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel noteerde woensdagochtend 3,7 procent hoger op 20,80 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse overheidsschuld onder Maastricht-norm

Voor eerst in zes jaar onder 60 procent.

10 minuten geleden - Lees verder

Inkomens Nederlandse huishoudens omhoog

Stijging van 2,1 procent.

13 minuten geleden - Lees verder

Winsten niet-financiele bedrijven uitzonderlijk hoog

Ruim 6 miljard euro meer winst.

13 minuten geleden - Lees verder

Stabiele groei Nederlandse economie

Groei van 0,4 procent in eerste kwartaal.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Volle agenda.

30 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.