Beursblik: ING verhoogt koersdoel PostNL

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 08:38

Koersdoel naar 5,75 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor PostNL verhoogd van 5,30 naar 5,75 euro met een ongewijzigd koopadvies. 

Analist Marc Zwartsenburg van ING noemde PostNL nog steeds favoriet onder de aandelen uit de Benelux, in het licht van onder meer een verwacht dividendrendement van 9,3 procent in de komende vijftien maanden en de koersval na de jaarcijfers, hetgeen voor een koopmoment zorgt.

Volgens de analist richt de markt zich te veel op de volumedalingen bij postbezorging, terwijl de aankondiging van dividend over 2016 als een positieve verrassing kwam en 115 miljoen euro aan extra kostenbesparingen aan de waarde van het aandeel bijdragen. 

Bovendien was een verhoging van de outlook voor 2020 een opsteker en begint de e-commerce strategie zijn vruchten af te werpen. Tot slot heeft het regelgevende en concurrerende landschap zich in het voordeel van Nederlandse postbedrijven ontwikkeld, aldus Zwartsenburg. 

Op een groen Damrak sloot het aandeel PostNL dinsdag 1,3 procent hoger op 4,12 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Damrak noteert hoger

Olieprijzen in de plus.

31 minuten geleden - Lees verder

Valuta: centrale bankiers eisen aandacht op in Portugal

Draghi, Carney en Kuroda spreken.

1 uur geleden - Lees verder

Joint venture Fugro krijgt opdracht in Brazilie

Contractwaarde circa 90 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: Duits ondernemersvertrouwen stijgt

Ifo index in juni naar 115,1

1 uur geleden - Lees verder

Duits ondernemersvertrouwen stijgt

Ifo index in juni naar 115,1

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
POSTNL toevoegen aan uw watchlist 4,17 1,46% 0,06 4,11