Beursblik: Intel vertrouwt op EUV van ASML

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 14:55

Uitspraken chipfabrikant stellen Morgan Stanley gerust.

(ABM FN-Dow Jones) Intel Corporation heeft alle vertrouwen in de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet van ASML. Dit schreven analisten van Morgan Stanley woensdag.

"We menen dat ASML daar zal zijn waar wij willen" om hoge volumes te kunnen produceren, zo tekenden de analisten op tijdens de SPIE bijeenkomst in het Amerikaanse San Jose. "Dit neemt een grote zorg weg", aldus de Amerikaanse zakenbank.

Een ander punt van zorg, namelijk het aantal defecten van de zogenoemde masks, daalde volgens Intel ook na een laag genoeg aantal. Volgens de analisten bedankte Intel Carl Zeiss voor de bijdrage die het hieraan leverde.

ASML trok eind 2016 de banden met partner Zeiss aan. Toen kochten de Veldhovenaren een belang van 24,9 procent voor 1 miljard euro in contanten. In een periode van zes jaar investeert ASML nog eens circa 760 miljoen euro in deze samenwerking.

Ook op andere vlakke boekte ASML volgens Intel vooruitgang.

"In vergelijking tot de laatste twee SPIE bijeenkomsten is het punt van discussie verschoven van 'zal de EUV laser werken?' naar 'laten we ervoor zorgen dat het hele ecosysteem klaar is voor een hoge volumeproductie'", zo stelden de analisten van Morgan Stanley. Noch Intel noch Samsung gaf aan verdere problemen te ondervinden met de implementatie van EUV, voegde de zakenbank daaraan toe.

Morgan Stanley hanteert een Overwogen advies voor ASML met een koersdoel van 131,00 euro. Woensdagmiddag handelde het aandeel op een groen Damrak 1,4 procent hoger op 116,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

30 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

37 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASML HOL... toevoegen aan uw watchlist 129,95 -0,54% -0,70 130,65