Beursblik: Intel vertrouwt op EUV van ASML

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 14:55

Uitspraken chipfabrikant stellen Morgan Stanley gerust.

(ABM FN-Dow Jones) Intel Corporation heeft alle vertrouwen in de nieuwe technologie Extreme Ultraviolet van ASML. Dit schreven analisten van Morgan Stanley woensdag.

"We menen dat ASML daar zal zijn waar wij willen" om hoge volumes te kunnen produceren, zo tekenden de analisten op tijdens de SPIE bijeenkomst in het Amerikaanse San Jose. "Dit neemt een grote zorg weg", aldus de Amerikaanse zakenbank.

Een ander punt van zorg, namelijk het aantal defecten van de zogenoemde masks, daalde volgens Intel ook na een laag genoeg aantal. Volgens de analisten bedankte Intel Carl Zeiss voor de bijdrage die het hieraan leverde.

ASML trok eind 2016 de banden met partner Zeiss aan. Toen kochten de Veldhovenaren een belang van 24,9 procent voor 1 miljard euro in contanten. In een periode van zes jaar investeert ASML nog eens circa 760 miljoen euro in deze samenwerking.

Ook op andere vlakke boekte ASML volgens Intel vooruitgang.

"In vergelijking tot de laatste twee SPIE bijeenkomsten is het punt van discussie verschoven van 'zal de EUV laser werken?' naar 'laten we ervoor zorgen dat het hele ecosysteem klaar is voor een hoge volumeproductie'", zo stelden de analisten van Morgan Stanley. Noch Intel noch Samsung gaf aan verdere problemen te ondervinden met de implementatie van EUV, voegde de zakenbank daaraan toe.

Morgan Stanley hanteert een Overwogen advies voor ASML met een koersdoel van 131,00 euro. Woensdagmiddag handelde het aandeel op een groen Damrak 1,4 procent hoger op 116,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Moody's voorziet voorlopig geen Duits begrotingstekort

Protectionisme en desintegratie euro vormen grootste risico.

12 minuten geleden - Lees verder

Britse detailhandel zet meer om

Onverwacht grote stijging in februari.

19 minuten geleden - Lees verder

Omzet en resultaat Next lager

Kledingverkoper voorzichtig over vooruitzichten lopende boekjaar.

30 minuten geleden - Lees verder

Basic-Fit verwacht zwarte cijfers te schrijven in 2017

Uitbater van fitnessclubs zal ook clubs sluiten.

34 minuten geleden - Lees verder

Update: Kardan boekt nettoverlies in 2016

Financieringskosten blijven zwaar drukken.

51 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASML HOL... toevoegen aan uw watchlist 119,45 0,29% 0,35 119,10