Beursupdate: Damrak hoger geopend

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 09:12

Ahold Delhaize in de lift na kwartaalcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag in het groen geopend. Kort na de beursgong noteerde de AEX index 1,0 procent in de plus op 500,25 punten, terwijl de Midkap 0,5 procent hoger noteerde.

Ahold Delhaize noteerde direct na opening 2,7 procent hoger en is daarmee de sterkste stijger onder de hoofdfondsen, nadat het Nederlands-Belgisch supermarktconcern beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde. De eerder afgegeven outlook voor 2017 werd gehandhaafd. Theodoor Gilissen Bankiers noemde de cijfers van Ahold Delhaize "heel sterk".

Boskalis meldde dinsdag nabeurs het restbelang van 9,38 procent in Fugro verkocht te hebben. Boskalis opende 0,6 procent hoger. Fugro was met een verlies van 1,9 procent de sterkste daler van de Midkappers.

PostNL was met een winst van 1,9 procent de sterkste stijger onder de AMX-fondsen, gevolgd door Aperam en OCI met winsten van respectievelijk 1,3 en 0,8 procent. ING verhoogde het koersdoel voor PostNL naar 5,75 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Van de kleinere fondsen noteerde Telegraaf Media Groep 6,1 procent hoger, nadat Talpa het bod op het mediaconcern verhoogde van 5,90 naar 6,35 euro per aandeel. Het Vlaamse Mediahuis, dat samen met VP Exploitatie een meerderheid van 59 procent in TMG houdt, noemde het bod niet realistisch en kansloos. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Vertrouwen onder beleggers neemt verder toe

ING BeleggersBarometer in maart naar 145.

44 minuten geleden - Lees verder

Schlumberger en Weatherford starten joint venture

Weatherford ontvangt eenmalig 535 miljoen dollar.

54 minuten geleden - Lees verder

Allianz verkleint belang in Basic-Fit

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

1 uur geleden - Lees verder

Lansdowne verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASMI

Koersdoel naar 56,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 511,53 -0,21% -1,09 512,62
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 739,56 0,23% 1,70 737,86
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 911,85 -0,12% -1,11 912,96