Beursupdate: Damrak hoger geopend

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 09:12

Ahold Delhaize in de lift na kwartaalcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag in het groen geopend. Kort na de beursgong noteerde de AEX index 1,0 procent in de plus op 500,25 punten, terwijl de Midkap 0,5 procent hoger noteerde.

Ahold Delhaize noteerde direct na opening 2,7 procent hoger en is daarmee de sterkste stijger onder de hoofdfondsen, nadat het Nederlands-Belgisch supermarktconcern beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde. De eerder afgegeven outlook voor 2017 werd gehandhaafd. Theodoor Gilissen Bankiers noemde de cijfers van Ahold Delhaize "heel sterk".

Boskalis meldde dinsdag nabeurs het restbelang van 9,38 procent in Fugro verkocht te hebben. Boskalis opende 0,6 procent hoger. Fugro was met een verlies van 1,9 procent de sterkste daler van de Midkappers.

PostNL was met een winst van 1,9 procent de sterkste stijger onder de AMX-fondsen, gevolgd door Aperam en OCI met winsten van respectievelijk 1,3 en 0,8 procent. ING verhoogde het koersdoel voor PostNL naar 5,75 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Van de kleinere fondsen noteerde Telegraaf Media Groep 6,1 procent hoger, nadat Talpa het bod op het mediaconcern verhoogde van 5,90 naar 6,35 euro per aandeel. Het Vlaamse Mediahuis, dat samen met VP Exploitatie een meerderheid van 59 procent in TMG houdt, noemde het bod niet realistisch en kansloos. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Dubbelcijferige omzetgroei voor RoodMicrotec

Verwachting van positief netto kwartaalresultaat in 2017.

9 minuten geleden - Lees verder

Vlakke omzetontwikkeling KPN

Outlook gehandhaafd.

12 minuten geleden - Lees verder

Esperite stelt publicatie jaarcijfers uit

Uitstel in verband met recente externe financiering.

14 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen verdeeld

Markt concentreert zich op fiscale plannen Trump.

28 minuten geleden - Lees verder

Credit Suisse weer winstgevend

Omzet ook flink hoger in eerste kwartaal.

33 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 524,05 0,06% 0,32 523,73
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 777,52 1,30% 9,99 767,53
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 962,96 0,35% 3,34 959,62