Bod Talpa op TMG niet realistisch - Mediahuis

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 08:47

Van Puijenbroek blijft achter combinatie met Mediahuis staan.

(ABM FN) Het woensdag door Talpa verhoogde bod op Telegraaf Media Groep is niet realistisch. Dit stelde het Vlaamse Mediahuis in reactie op het bod van John de Mol.

"Elk bod van Talpa is kansloos, omdat het geen meerderheid kan halen. Een bod van Mediahuis en VP Exploitatie is het enige bod met zekerheid op succesvolle afronding", aldus Mediahuis.

Mediahuis en VP Exploitatie, dat wordt gecontroleerd door de familie Van Puijenbroek, bezitten gezamenlijk een meerderheid van 59 procent van de aandelen en hebben op zondag 19 februari 2017 al bekend gemaakt dat zij hun voornemen om een bod op alle TMG-aandelen doorzetten, zo benadrukte Mediahuis woensdag. "Met 59 procent in handen kunnen Mediahuis en VP Exploitatie hun bod succesvol afronden. Talpa, dat slechts 20 procent heeft, kan dat niet."

Guus van Puijenbroek zei woensdag dat de aandelen van de familie "nergens anders naartoe gaan dan naar die combinatie [met Mediahuis], omdat deze de meest overtuigende strategie heeft en een veilige haven voor de onderneming biedt". Meer geld bieden is zinloos volgens Van Puijenbroek, "want Talpa zal er geen meerderheid mee krijgen en dat weten ze".

Mediahuis en VP Exploitatie verwachten dat de raad van commissarissen en raad van bestuur van TMG hun bod zullen ondersteunen, "omdat dit het enige voorstel is met de vereiste zekerheid op afronding, in combinatie met een faire prijs en realistische strategie".

Voorbeurs maakte Talpa bekend het bod op TMG te verhogen van 5,90 naar 6,35 euro per aandeel. Mediahuis biedt nog altijd 5,90 euro per aandeel.

Mediahuis en VP Exploitatie zullen uiterlijk 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten.

Het aandeel TMG sloot dinsdag op een groen Damrak vlak op 5,92 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,71 0,00% 0,00 5,71