Bod Talpa op TMG niet realistisch - Mediahuis

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 08:47

Van Puijenbroek blijft achter combinatie met Mediahuis staan.

(ABM FN) Het woensdag door Talpa verhoogde bod op Telegraaf Media Groep is niet realistisch. Dit stelde het Vlaamse Mediahuis in reactie op het bod van John de Mol.

"Elk bod van Talpa is kansloos, omdat het geen meerderheid kan halen. Een bod van Mediahuis en VP Exploitatie is het enige bod met zekerheid op succesvolle afronding", aldus Mediahuis.

Mediahuis en VP Exploitatie, dat wordt gecontroleerd door de familie Van Puijenbroek, bezitten gezamenlijk een meerderheid van 59 procent van de aandelen en hebben op zondag 19 februari 2017 al bekend gemaakt dat zij hun voornemen om een bod op alle TMG-aandelen doorzetten, zo benadrukte Mediahuis woensdag. "Met 59 procent in handen kunnen Mediahuis en VP Exploitatie hun bod succesvol afronden. Talpa, dat slechts 20 procent heeft, kan dat niet."

Guus van Puijenbroek zei woensdag dat de aandelen van de familie "nergens anders naartoe gaan dan naar die combinatie [met Mediahuis], omdat deze de meest overtuigende strategie heeft en een veilige haven voor de onderneming biedt". Meer geld bieden is zinloos volgens Van Puijenbroek, "want Talpa zal er geen meerderheid mee krijgen en dat weten ze".

Mediahuis en VP Exploitatie verwachten dat de raad van commissarissen en raad van bestuur van TMG hun bod zullen ondersteunen, "omdat dit het enige voorstel is met de vereiste zekerheid op afronding, in combinatie met een faire prijs en realistische strategie".

Voorbeurs maakte Talpa bekend het bod op TMG te verhogen van 5,90 naar 6,35 euro per aandeel. Mediahuis biedt nog altijd 5,90 euro per aandeel.

Mediahuis en VP Exploitatie zullen uiterlijk 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten.

Het aandeel TMG sloot dinsdag op een groen Damrak vlak op 5,92 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Vertrouwen onder beleggers neemt verder toe

ING BeleggersBarometer in maart naar 145.

11 uren geleden - Lees verder

Schlumberger en Weatherford starten joint venture

Weatherford ontvangt eenmalig 535 miljoen dollar.

11 uren geleden - Lees verder

Allianz verkleint belang in Basic-Fit

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Lansdowne verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASMI

Koersdoel naar 56,00 euro.

11 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 6,45 -0,92% -0,06 6,51