Duitse inflatie loopt verder op

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 14:06

Stijging consumentenprijzen 2,2 procent op jaarbasis in februari.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Duitsland zijn in februari verder gestegen. Dit bleek woensdag uit een voorlopige raming van het Duitse federale bureau voor de statistiek Destatis.

De consumentenprijzen stegen in februari ten opzichte van een jaar eerder met 2,2 procent, het hoogste niveau sinds augustus 2012. In januari lag de inflatie op 1,9 procent en in december 2016 was dit nog 1,7 procent. Voor februari was door economen een inflatie van 2,1 procent voorzien.

Op maandbasis lagen de prijzen in februari conform verwachting 0,6 procent hoger. 

Belangrijkste reden voor het opgelopen inflatiepeil waren de gestegen energieprijzen, die in februari met 7,2 procent stegen. Ook de voedselprijzen zaten in februari in de lift, met 4,4 procent op jaarbasis.

Gerekend naar Europese maatstaven, de zogenoemde geharmoniseerde, kwam de inflatie in februari uit op 2,2 procent op jaarbasis. Ten opzichte van de voorgaande maand was er sprake van een prijsstijging met 0,7 procent.

Inflatiecijfers worden door de markten nauwlettend in de gaten gehouden in verband met de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank. De centrale bank streeft naar een inflatie in de eurozone van minder dan, maar dichtbij 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten overwegend lager

Londen is positieve uitzondering in Europa.

11 minuten geleden - Lees verder

Operationeel verlies voor TMG

Omzet ook lager.

11 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit licht hoger

Wederom rustige handelsdag.

44 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Diverse inflatiecijfers en mondiale inkoopmanagersindexen.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen gepasseerd.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.