Duitse inflatie loopt verder op

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2017, 14:06

Stijging consumentenprijzen 2,2 procent op jaarbasis in februari.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Duitsland zijn in februari verder gestegen. Dit bleek woensdag uit een voorlopige raming van het Duitse federale bureau voor de statistiek Destatis.

De consumentenprijzen stegen in februari ten opzichte van een jaar eerder met 2,2 procent, het hoogste niveau sinds augustus 2012. In januari lag de inflatie op 1,9 procent en in december 2016 was dit nog 1,7 procent. Voor februari was door economen een inflatie van 2,1 procent voorzien.

Op maandbasis lagen de prijzen in februari conform verwachting 0,6 procent hoger. 

Belangrijkste reden voor het opgelopen inflatiepeil waren de gestegen energieprijzen, die in februari met 7,2 procent stegen. Ook de voedselprijzen zaten in februari in de lift, met 4,4 procent op jaarbasis.

Gerekend naar Europese maatstaven, de zogenoemde geharmoniseerde, kwam de inflatie in februari uit op 2,2 procent op jaarbasis. Ten opzichte van de voorgaande maand was er sprake van een prijsstijging met 0,7 procent.

Inflatiecijfers worden door de markten nauwlettend in de gaten gehouden in verband met de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank. De centrale bank streeft naar een inflatie in de eurozone van minder dan, maar dichtbij 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.